GLEDALA SAM KAKO MI SILUJU MAJKU, PRODALI SU NAS ZA ŠAKU DOLARA: Jeziva ispovest zlostavljane devojke (VIDEO)

- Odrasla sam u strahu, majka mi je rekla da ne smem ni da šapućem jer me i bube čuju. Zidovi svuda imaju uši - rekla je devojka

  • 5

Jenomi Park (22), mlada žena iz Severne Koreje, koja je preko Kine i Mongolije pobegla u Južnu Koreju, ispričala je potresnu priču o teroru koji je doživljavala u svojoj domovini. Izbeglica iz Severne Koreje upozorila je ovih dana u Londonu na događaju "Žene u svetu" da je istina o Kim Džong-unu daleko od bilo kakve šale.

 

KIM DŽONG UN NAPRAVIO PILULE KOJE STVARAJU SUPERPENISE: Zbog njih su muškarci snažni i ZVERI U KREVETU!

 

Ona je pobegla iz svoje zemlje a onda je ispričala svoju tužnu priču.

 

- Bila sam uverena da svemogući vođa može da čita moje misli, da će me kazniti ako samo pomislim nešto loše - rekla je ona i dodala da je detinjstvo provela u Severnoj Koreji dok je njom još vladao Kim Jong-il, ali građani osećaju ogromnu razliku između njih dvojice.

 

Devojka je napisala autobiografiju o svom detinjstvu i upozorila londonsku publiku da svoje slobode ne uzimaju zdravo za gotovo.

 

 

- Za mene je Zapad raj, a Kim Džong-un kriminalac koji je ubio milione ljudi. Nadam se da ga ne doživljavate kao šaljivo stvorenje - rekla je.

 

Devojka je opisala represiju koju režim sprovodi u ovoj državi.

 

UBIO arhitektu jer mu se NIJE SVIĐAO dizajn aerodroma. Evo i koji monstrum je ovo uradio! (FOTO)

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

- Odrasla sam u strahu, majka mi je rekla da ne smem ni da šapućem jer me i bube čuju. Zidovi svuda imaju uši. Večinu vremena provodili smo u gladovanju i bio je luskuz razmišljati o bilo čemu osim o pukom preživljavanju. Kada nije bilo pirinča, moje sestre i ja jele bismo skakavce i mušice - prisetila se ona.

 

Kada je napunila 13 godina, nagovorila je majku da pobegnu u Kinu, ali ni tamo nisu prestale njihove nevolje.

 

Printskrin: YouTube/DePauw University Video - Ken Owen

Printskrin: YouTube/DePauw University Video - Ken Owen

 

- Videla sam kako mi siluju majku, čim smo prešle granicu prodali su me za 265 dolara, moju majku za 65. Čovek koji nas je kupio nije bio u stanju da nas obe hrani, pa je majku kasnije prodao - priča svoju stravičnu priču Park.

 

Devojka se slobode dokopala tek kada je napunila 15 godina. Kako Kinezi sve ilegalce vraćaju u Pjongjang, Park je morala nekako da stigne do Mongolije, koja priznaje izbeglički status ljudima iz Severne Koreje pa ih najčešće šalje natrag u Južnu Koreju.

 

 

- Preko pustinje Gobi sam pratila zvezde prema slobodi. Kada sam stigla u Južnu Koreju, sve je blistalo. Čak je i toalet papir imao cvetiće i mirisao. Nisam želela da ga koristim za nuždu, bio je tako lep - priča Park.

 

Kada je konačno našla dom, Park je postala "mašina za učenje".

 

- Učila sam o svetu, o svemiru, ljudskim pravima i dostojanstvu. O stvarima o kojima ranije nisam znala baš ništa. Sloboda je za mene značila nositi minđuše, ne slobodno govoriti. I dalje učim, ne znam da li ću ikada zaista naučiti šta znači biti slobodan - kaže Park.

 

 

 

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

 

(Telegraf.rs / Izvor: avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luna

    15. oktobar 2015 | 13:45

    Jadna devojka, sta je sve prezivela sa svojih 15god. A ove nase sve imaju i jos se zale.

  • Jeretik

    13. oktobar 2015 | 17:08

    Mozda je ovo sve i tacno , ali zapadna prljava propagandna masinerija je mnogo puta vec raskrinkana tako da i ovo treba prihvatiti sa rezervom , o okrutnostima svojih " prijatelja "pisu tek kad ovi prestanu da ih bezpogovorno slusaju .

  • Перагеније

    13. oktobar 2015 | 12:54

    "Preko pustinje Gobi sam pratila zvezde prema slobodi." Хм... Могли су пажљивије да бирају речи, или макар да не напишу да девојчица није ни образована, а ни тако млада.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA