UBIO arhitektu jer mu se NIJE SVIĐAO dizajn aerodroma. Evo i koji monstrum je ovo uradio! (FOTO)

Arhitekta je pogubljen u novembru 2014. godine "zbog korupcije i zbog toga što se nije pridržavao naređenja", prema navodima stranih medija

  • 8

Severna Koreja je danima promovisala novi aerodrom u Pjongjangu, predstavljajući staklene zidove i druge inovacije. Međutim, ono što je privuklo pažnju svetske javnosti jeste informacija da je arhitekta koji je bio idejni tvorac ovog objekta - likvidiran. Razlog za to je što se severnokorejskom lideru Kim Džong Unu nije svideo dizajn aerodroma.

RAZNEO GA RAKETNIM BACAČEM JER JE ZASPAO: Kim Džong Un optužen za ubistvo ministra odbrane (VIDEO)

Na internetu su se pojavile fotografije na kojima je Kim sa svojom suprugom tokom obilaska dvospratne građevine. Inače, projekat je poslednji pokušaj ove zemlje da privuče turiste, a u sklopu aerodroma nalaze se kafići, apoteka, čokoladna fontana i mnoge druge atrakcije.

Da podsetimo, Ma Von Čun iz Državne komisije odbrane iz Odseka za dizajn je nestao prošle godine, zajedno sa još pet visokih zvaničnika. Prema nekim informacijama, on je pogubljen u novembru 2014. godine "zbog korupcije i zbog toga što se nije pridržavao naređenja".

Postoje tvrdnje da Džong Un nije bio zadovoljan renoviranjem aerodroma i da je zbog toga naredio ubistvo arhitekte.

Foto: Profimedia/AFP/KCNA VIA KNS Foto: Profimedia/AFP/KCNA VIA KNS

- U poslednjoj fazi izgradnje Terminala 2 došlo je do nekih grešaka, jer arhitekte nisu razmišljale o partijskoj ideji arhitektonske lepote, što je od suštinske važnosti za očuvanje nacionalnog identiteta. Bitno je da se izgradnja terminala završi tako da on bude oličenje Severne Koreje - rekao je tada Kim.

(Telegraf.rs/ Izvor:mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mitka

    1. jul 2015 | 14:05

    Americka propaganda...

  • Republika Srpska

    1. jul 2015 | 14:16

    Šte je to aerodrom imamo li mi to . Mi komentarišemo vodju što ima onakav narod iza sebe i što ga onoliko vole . Ja jaste nas ubila Zapadna propaganda pa ovo je za plakanje . SJEVERNA KOREJA JE VRLO LIJEPA I UREDJENA ZEMLJA NEZAGADJENA ZAPADNIM TURISTIMA I MEDIJIMA . TO JE RAJ SA PRELIJEPIM GRADJEVINAMA A STANOVNIŠTVO JE KAO NAŠE 80 tih KAD SMO BILI NORMALNI I VREDILI NEŠTA

  • Mici

    1. jul 2015 | 09:41

    I nama ovaj treba...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA