DA LI I SRBIJI PRETI OVAKVA APOKALIPSA? Ceo region je POD VODOM, oluja ne prestaje! (VIDEO)

Oluja i nevreme paralisalo je život u mnogim gradovima. U blizini Rima klizište je odnelo četiri života

  • 10

Nabujala reka Anije u blizini Rima pokrenula je klizišta i usmrtila muškarca dok je upravljao automobilom. Olujno nevreme traje od juče, a broj žrtava je povećan na četiri. Ništa bolja situacija nije ni u regionu, BiH i Hrvatskoj prete poplave slične onim prošlogodišnjim.

Iz meteorološke službe najavljeno je da će oluja trajati na jugu Italije do sutra, dok će se za vikend proširiti na severni i centralni deo zemlje.

SIRENE ZA OPŠTU OPASNOST U HRVATSKOJ: Rastu vodostaji reka, evakuacija ljudi, panika zbog poplava (VIDEO)

U pokrajini Abruzo danas je poginula žena na koju se zbog obilnih kiša srušio zid. Iz Ministarstva za ekologiju upozoreno je danas da će divlja gradnja širom Italije samo dodatno pogoršati već loše stanje.

Printskrin: euronews.com Printskrin: euronews.com

Nevreme je u celom regionu. U Mostaru ljudi ne mogu da izađu iz svojih zgrada i kuća, ulice u Vodicama i Šibeniku su poplavljene, voda u porodičnim kućama i u Kozarskoj Dubici.

Nevreme praćeno jakom kišom izazvalo je velike probleme na šibensko-kninskom području u Hrvatskoj kao i u pojedinim delovima Bosne i Hercegovine.

KATAKLIZMA U HRVATSKOJ: Potopljene zgrade, bujica nosila sve pred sobom, mladića udario grom (VIDEO)

U Karlovcu su sve službe u pripravnosti. Hiljade vreća sa peskom brane grad od vodostaja reka koji dostižu osam metara. Kupa je već prešla tu visinu, a Korana gotovo 750 centimetara. Proglašene su vanredne mere odbrane od poplava, a sirene su večeras upozorile na opasnost.

U Mostaru, nakon samo 24 sata kišnih padavina, ulice grada su pod vodom. Vodostaj Neretve porastao je za četiri metra. Grad je paralizovan.

Jake kiše uzrokovale su velike probleme u hrvatskim gradovima. U Šibeniku je poplavljena riva u bujicama koje su nosile sve pred sobom. Stanje je loše u Vodicama i Tribunju.

Printskrin: euronews.com Printskrin: euronews.com

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    16. oktobar 2015 | 06:19

    Priroda je nepredvidiva,ali iskustva u proslosti mogu nam biti putokaz u resavanju takvih problema,pitanje je koliko ozbiljno shvatamo situaciju i odlucnost da se borimo sa takvim ili slicnim problemima!!!!

  • Fantom

    16. oktobar 2015 | 09:12

    Ne kaze se vrece ,kaze se dzakovi

  • Vlada

    16. oktobar 2015 | 09:09

    Ispadace se dok dodje do nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA