HRVATSKA POLICIJA NAPALA SRPSKE NOVINARE: Udarili su me u leđa, uvukli u žbunje i oduzeli opremu! (FOTO) (VIDEO)

- Dvojica policajaca povukli su me u obližnji žbun iz koga su me izgurali na hrvatsku teritoriju i rekli da sam sad u Hrvatskoj i uhapsili me zbog nelegalnog prelaska granice - objasnio je reporter Boško Branković

  • 1

Hrvatska policija napala je danas, u međugraničnom prostoru, kod graničnog prelaza Berkasovo, novinare Al Džazire, Rojtersa i AFP-a.

INCIDENT NA GRANICI SA SRBIJOM: Hrvatska policija napala i psovala srpskog fotografa!

Kako je Tanjugu objasnio jedan od napadnutih, snimatelj Al Džazire Boško Branković, njih su udarali hrvatski policiji i oduzeli su im opremu.

- Bio sam na desetak metara od ograde gde stoji hrvatska policija koja ne dozvoljava dalji prolazak migranata. Čekao sam kolegu, a u jednom trenutku osetio sam udarac u leđa, kada su me dvojica policajaca povukli u obližnji žbun iz koga su me izgurali na hrvatsku teritoriju i rekli da sam sad u Hrvatskoj i uhapsili me zbog nelegalnog prelaska granice - objasnio je Branković.

Printskrin: Tanjug Printskrin: Tanjug

On je naveo da nije pokušao da se raspravlja sa njima, a oduzeli su mu kartice, kameru i tražili da polomi karticu, što je odbio.

Prema njegovim rečima, jedan hrvatski policajac bio je razuman pa su mu vratili opremu i vratili ga u Srbiju.

HAOS NA SRPSKO-HRVATSKOJ GRANICI: Više od hiljadu izbeglica zarobljeno, pale ćebad da se ugreju! (FOTO)

Branković je rekao je da je snimatelj Rojtersa Bane Filipović dobio udarac u leđa, ali da je uspeo da se skloni, pa ga nisu priveli.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je naveo da su fotoreportera AFP-a policajci oborili na zemlju i gazili ga, uzeli mu foto-opremu i bacili je na hrvatsku teritoriju.

Televizija N1 je ranije danas prenela da je hrvatska policija na granici sa Srbijom oduzela opremu jednom britanskom frilenseru i fotoreporteru AFP Andreju Isakoviću.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Кик

    19. oktobar 2015 | 21:01

    Сигурно им је тешко да ударе на ненаоружане. Немају тај обичај

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA