ISIS HUŠKA IONAKO NASILNE PALESTINCE: Napadajte Izraelce noževima, vozilima, otrovom i eksplozivom (VIDEO)

U poslednja dva dana ID je postavila šest video snimaka na kojima militanti drže govore dok se u pozadini vide scene nedavnih palestinskih napada na Izraelce

  • 6

Islamska država pokrenula je medijsku kampanju bez presedana, u kojoj poziva Palestince da nastave napade na izraelske civile i vojnike, iskoristivši talas najnovijeg nasilja da huška protiv Izraela, što inače retko čini, javlja Asošijeted pres.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) KRVOPROLIĆE U JERUSALIMU: Izašao iz kola i satarom napao prolaznike! (FOTO)

Na jednom video snimku se pozivaju Palestinci da izvode napade, koristići svako sredstvo na raspolaganju, uključujući noževe, vozila, otrov i eksploziv.

Video je postavljen danas na stranice društvenih mreža, koje koristi grupa ID, a to se poklapa sa talasom izraelsko-palestinskog nasilja i atmosferom napetosti među Izraelcima nakon serije palestinskih napada.

U poslednja dva dana ID je postavila šest video snimaka na kojima militanti drže govore dok se u pozadini vide scene nedavnih palestinskih napada na Izraelce. Ta ekstremistička organizacija je takođe objavila nekoliko članaka svojih autora.

Na snimku pod naslovom "Povratak terora Jevrejima" jedan maskirani borac hvali Arape koji napadaju Izraelce, opisujući ih kao " usamljene vukove koji odbijaju da se potčine i šire strah među sinovima Ciona."

ID, koja je osnovala samoproglašene islamske kalifate na trećini teritorije Iraka i u Siriji, operiše medijskom mašinom i često objavljuje haj-tek propagandne video snimke, navodi AP.

Iako njeni operativci često opisuju Jevreje i hrišćane kao nevernike, ID retko objavljuje snimke koje se tiču Izraela.

PUCALI NA LJUDE U AUTOBUSU: Teroristi u Jerusalimu ubili najmanje dve osobe, više od 30 ranili! (FOTO) (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ona nema organizovano prisustvo na Zapadnoj obali, ni u Pojasu Gaze, ali se veruje da su desetine Palestinaca u Gazi inspirisane ekstremističkom ideologijom te grupe i smatraju islamistički Hamas isuviše mekim.

Eskperti veruju da su ti militanti odgovorni za nedavne raketne napade na jug Izraela iz Gaze i da oni imaju za cilj da dovedu Hamas u neprijatnu situaciju.

Takođe se veruje da su napadali punktove Hamasa i vozila hamasovaca zaduženih za bezbednost. Uz te militante tvrdolinijaše veruje se da hiljade drugih podržava ideologiju ID. Hamas se s vremena na vreme obračunavao sa aktivstima džihadistima.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Najnovije nasilje između Izraela i Palestinaca izbilo je pre mesec dana, a podstaknuto je glasinama da Izrael namerava da preuzme kontrolu na najosetljivijem svetom mestu u Jerusalimu na kome se nalazi džamija Al Aksa, treća po značaju u islamu. Izrael je to oštro porekao, ali nasilje ne prestaje.

Video-snimak propagande ISIS-a možete pogledati OVDE.

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Lune

    20. oktobar 2015 | 09:18

    A,sta to znaci "i onako nasilne palestince". ,,da se nisu oni 1948 pa nadalje,,doselili iz poljske,nemacke rusije....????

  • ja

    20. oktobar 2015 | 07:58

    bolesnici !

  • Igor Bg

    20. oktobar 2015 | 08:50

    Samo neka huskaju pa ce Izrael da ih obrise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA