≫ 

PUKNI, ZORO: Rusi "odlepili" na srpsku pesmu, a i vi ćete ZAPLAKATI kad je čujete! (VIDEO)

Pesma, koju su pevali srpski vojnici pre više od jednog veka, a koja je postala pravi hit nakon filma "Montevideo, Bog te video", očigledno je "dotakla" i Ruse koji su bukvalno oduševljeni ovom numerom

  • 89

Da li čujes mila, moga konja kas, da li čuješ sa planina, zove te moj glas... Ovo su uvodne reči pesme "Pukni, zoro", koja je proslavila pevača Miloša Radovanovića.

ONA NIJE SA OVE PLANETE: Marija Šerifović rasturila pesmom "Pukni zoro" (VIDEO)

Pesma, koju su pevali srpski vojnici pre više od jednog veka, a koja je  zatim prilagođena za potrebe filma "Montevideo, Bog te video" očigledno je "dotakla" i Ruse koji su bukvalno oduševljeni ovom numerom.

MOJIĆEVIĆ, ŠERIFOVIĆ ILI BOSILJČIĆ: Ko najbolje peva "Pukni zoro"? (VIDEO)

Video-klip koji je postao hit u Rusiji zapravo je trejler za dokumentarno-igrani film "Heroj 1914" Filipa Švarma koji je režirao Nikola Lukić. Na Jutjub kanalu "Србија Россия" , gde je između ostalog okačen ovaj kilp, građani te zemlje ostavili su gomilu komentara u kojima veličaju ovu pesmu.

Inače, ova pesma je prema nekim navodima nastala tokom Balkanskih ratova, dok postoji i priča da je ona "rođena" tokom Prvog svetskog rata kada ju je ispevao nepoznati vojnik pred bitku na Kajmakčalanu.

Ipak, prava istina je potpuno drugačija, a nju možete da saznate samo OVDE.

Pogledajte video i probajte da ne zaplačete:

Pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gavrilo

    29. oktobar 2015 | 10:26

    Oni Srbi i ovi srbi nisu isti narod...Oni Srbi su bili patriote, rodoljubi, časni, hrabri, pošteni...zakleti na vernost otadžbini i ponosni na zemlju svoju...Ovi srbi se pišu malim slovom.

  • Vostani Serbie

    29. oktobar 2015 | 18:33

    Eeee... tako se nekad branila Srbija!!! To je bio pravi patriotizam, herojstvo, junaštvo, čojstvo!!! A ne ovi današnji papadaći i "metroseksualci" što žive kod tate i mame sa 30 godina, kažu neće vojsku da služe, ali zato nose firmirane (roze) majice i pulovere na V izrez skoro do pupka, sa nauljenom kosom i i šiškama što ih češljaju unazad do potiljka, samo gledaju koji će smartfon da kupe i na koji splav da izađu... VOSTANI SREBIE, davno si zaspala, u mraku ležala, sad se probudi!!! p.s. Zaplakao sam i nije me sramota da priznam!!!

  • brana

    28. oktobar 2015 | 21:43

    Za Srbe koji znaju istoriju ovo je potresno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA