ZBOG OVOGA SU POKORILI SIRIJU I IRAK: ISIS zarađuje 50 MILIONA DOLARA mesečno od nafte!

Džihadisti Islamske države prodaju naftu sa zaposednutih polja po niskim cenama na crnom tržištu, što iračku petro-industriju svakodnevno košta 400.000 barela nafte i nekoliko biliona dolara

  • 7

Američki mediji objavili su da džihadistička Islamska država u delovima Sirije i Iraka od prodaje ilegalno proizvedene nafte mesečno zaradi u proseku 50 miliona dolara.

BRITANIJA U STANJU CRVENE UZBUNE: Džihadisti planiraju napade i MASOVNA UBISTVA, upozorio šef tajne službe!

U izveštaju objavljenom ove nedelje nadodi se da Islamska država na uhodanom crnom tržištu prodaje sirovu naftu i u najranijoj fazi prozvodnje stiče ogroman profit.

Stejt department je osporio ove izveštaje, navodeći da su prihodi koje Islamska država ubire od prodaje nafte, smanjeni na 40 miliona dolara pre poslednjih američkih napada na naftnu infrastrukturu terorističke grupe.

Naftna platforma. Foto: AP / Tanjug Naftna platforma. Foto: AP / Tanjug

Osim poslednjih vazdušnih udara, mi verujemo da Islamska država raspolaže ograničenom tehnologijom za savremeno održavanje naftnih polja pod njenom kontrolom. Dok Islamska država ima rudimentarne načine za održavanje, za očekivati je da će nivo proizvodnje nafte u budućnosti da opada-  saopšteno je iz Stejt departmenta.

Džihadisti Islamske države prodaju naftu sa zaposednutih polja po niskim cenama na crnom tržištu, što iračku petro-industriju svakodnevno košta 400.000 barela nafte i nekoliko biliona dolara, objavljeno je juče iz Bagdada.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    30. oktobar 2015 | 14:00

    I prodaju Amerikancima u turskoj luci.

  • gigi

    30. oktobar 2015 | 13:34

    a,pitanje glasi;kome prodaju naftu ? odgovor;SAD,SAUDIJSKA ARABIJA ,KUVAJT,EMIRATI ,TURSKA .kKako su cene nafte umetno pale da bi se RUSIJA bacila na kolena ,a gore navedeni pokušavaju da smanje lične gubitke ,tako nadoknađuju svoje gubitke prodajom nafte otete od sirije i iraka pa sad možemo dalje da diskutujemo

  • топлистанадреалиста

    30. oktobar 2015 | 18:04

    Како када се годину дана американци интензивно боре против њих?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA