BEOGRADSKOM KASAPINU 15 GODINA ZATVORA: Sećate li se krvave novogodišnje noći? (FOTO)

Marko Kostić iz Ćićevca je na dočeku nove godine - 2013. na Trgu Republike u Beogradu izbo sedmoricu mladića tokom trajanja novogodišnjeg koncerta

  • 6

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 15 godina zatvora Marka Kostića, jer je na dočeku nove godine - 2013. na Trgu Republike u Beogradu izbo sedmoricu mladića tokom trajanja novogodišnjeg koncerta, objavljeno je na sajtu tog suda.

TUČA ISPRED POZNATOG BEOGRADSKOG KLUBA: Dvojica mladića izbodena nožem u centru grada!

Tom odlukom Kostiću je za pet godina smanjena kazna, pošto je u martu ove godine presudom Višeg suda u Beogradu bio osuđen na 20 godina zatvora.

On je osuđen zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju, a oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko – pravnih zahteva upućeni na parnicu.

U obrazloženju svoje odluke, Apelacioni sud je pored ostalog naveo da je presuda od 20 godina zatvora za Kostića prestroga, ako se imaju u vidu sve okolnosti tog slučaja, a samim tim i neadekvatna.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

- Po nalaženju Apelacionog suda, u konkretnom slučaju kazna zatvora u trajanju od 15 godina odgovara težini i posledicama izvršenog krivičnog dela i stepenu krivice okrivljenog i nužna je, ali i dovoljna, da se u okviru opšte svrhe izricanja krivičnih sankcija, postigne svrha kažnjavanja - navodi se u obrazloženju.

Kostić je iz Ćićevca i po zanimanju je moler.

On je u novogodišnjoj noći, nožem nasumice ubadajući, izbo tri državljanina Srbije, kao i dvojicu Tunižana, jednog Slovenca i jednog građanina Republike Srpske.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ELJA

    1. novembar 2015 | 17:00

    Takve monstrume netreba pustati iz pritvora

  • Vase ime

    1. novembar 2015 | 18:19

    I 15 i 20 je premalo.

  • Jelena

    2. novembar 2015 | 10:18

    A zašto ne 40 godina? Šta je to sto naše sudstvo tera na ovako niske kazne. Ako je problem nedostatak zatvora, daj da izgradimo koliko treba. Sigurna sam da bi ljudi donirali novac za tako nešto, zarad sopstvene bezbednosti. Isto tako, tim zatvorenicima mogu da se nadju poslovi, da budu korisni i odrade svoje mesto u zatvoru. Npr, da uzgajaju stoku i od toga da se grade novi zatvori, a ne da bleje na fb i postuju slike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA