PUTIN RASPLAKAO RUSE: Iskreno govorio o velikoj tragediji koja je potresla Rusiju (FOTO)

"U vreme takvih tragedija i u takvim satima, veoma je važno da se oseti rame bliskih i kako cela zemlja saučestvuje zbog tako ogromne katastrofe", istakao je ruski predsednik

  • 3

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je velika tragedija avionska nesreća u kojoj je poginulo 224 ljudi na povratku u Sankt Peterburg iz Egipta, pre dva dana.

BOMBA JE BILA POSTAVLJENA U AVIONU: Nove teorije o uzroku pada ruske letelice! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Voleo bih još jednom da izrazim saučešće porodicama i rodbini žrtava. To je velika tragedija. Mi smo s vama, našim srcima i dušama - rekao je Putin na sastanku sa ruskim ministrom transporta Maksimom Sokolovim koji je na čelu Državne komisije za istragu uzroka pada ruskog aviona.

Avion sa telima poginulih Rusa sleteo na aerodrom u Sankt Peterburgu (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima "u vreme takvih tragedija i u takvim satima, veoma je važno da se oseti rame bliskih i kako cela zemlja saučestvuje zbog tako ogromne katastrofe".

Putin je zatražio temeljnu istragu pada aviona ruske kompanije "Kogalimavija" u Egiptu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Bez ikakve sumnje, sve treba da se uradi je da rekonstruišemo objektivnu sliku o tome šta se dogodilo tako da možemo da saznamo šta se desilo i reagujemo u skladu s tim - rekao je Putin.

Pošto je saslušao Sokolov izveštaj o istrazi na mestu nesreće na Sinaju, Putin je rekao da taj posao treba da bude nastavljen "sve dok nismo potpuno uvereni da je toj deo posla završen".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ne treba da budemo zaustavljeni usled formalnih kvalifikacija - naveo je Putin.

U celoj Rusiji je nedelja, 1. novembar bila proglašena za dan žalosti, a u Sankt Peterburgu dani žalosti i komemoracije za odavanje počasti poginulima u avionskoj nesreći u Egiptu, trajaće do sutra, 3. novembra, navodi Tas s.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NINA

    2. novembar 2015 | 16:09

    Svim Rusima, kao i Rumunima izjavljujem naj dublje saucesce zbog tragedije koja je zadesila njihove zemlje. Neka im je laka zemlja i nek pocivaju u miru.

  • vladimir

    3. novembar 2015 | 10:47

    neka sva nasa poginula ruska braca i sestre s mirom pocivaju i neka im nas GOSPOD ISUS HRIST podari rajsko naselje AMIN.

  • Utvara

    4. novembar 2015 | 11:23

    Rusi i rumuni narodi koji nas nikada nisu napali niti smo sa njima ratovali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA