NAPADNUTI SRPSKI ĐACI U ZAGREBU: Vršnjaci iz susedne škole ih gađali kamenjem

Pre napada su ih vređali na nacionalnoj osnovi u autobusu javnog prevoza, a onda je usledilo gađanje kamenjem

  • 23

Učenike Srpske pravoslavne opšte gimnazije kamenjem je napala i na nacionalnoj osnovi vređala grupa njihovih vršnjaka iz obližnje zagrebačke škole, saopštila je danas Mitropolija zagrebačko-ljubljanska.

NAPADNUTI SRPSKI STUDENTI: Kamenovan autobus kod Bujanovca!

Kako je precizirano, fizičkom napadu prilikom dolaskana na nastavu prethodnog petka, prethodilo je vređanje na nacionalnoj osnovi u autobusu javnog prevoza, a nastavljeno je gađanjem kamenjem na ulici i po ulasku u dvorište gimnazije.

Na sreću, u napadu nije povređen niko od učenika.

Kamenje je, inače, bacano na učenike i preko ograde škole, pa je tako razbijeno staklo na ulaznim vratima gimnazije i Duhovnog centra u kome stanuje mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije.

O incidentu i nasilju kome su izloženi učenici Srpske pravoslavne gimnazije upoznata je policija, kojoj je ustupljen video-materijal zabeležen kamerama video-nadzora škole, ali i druge nadležne ustanove.

Pored materijalne štete, posledica ovakvog brutalnog napada je strah i uznemirenost učenika, navodi se u saopštenju SPC.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shiljaman

    10. novembar 2015 | 13:41

    Posledica onoga sto su njihovi huligani dobili batine u Atini. Sad takvi idioti hoce da se izivljavaju nad srpskom manjinom i glume junake.

  • Marijana

    10. novembar 2015 | 23:13

    Htela bih da cestitam rodjenje cerke,jednoj hrvatskoj komentatorki da joj pozelim da joj beba bude ziva i zdrava i pametnija od svoje majke,da joj ljubav bude vodilja a ne mrznja.

  • ZG

    10. novembar 2015 | 15:56

    Da...i šta ti tu nije jasno? gdje god se pojavite u Hrvatskoj očekujte da će te dobiti batina, to ti je ziher!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA