MEDVED UŠETAO U BOSANSKO SELO: Narod u panici, medo neće da ode! (VIDEO)

Juče je vladala prava panika u susednim Gornjim Karajzovcima, a stanovnici su u pomoć su pozvali lovce i policiju

  • 16

U Lijevče polju juče je bilo opsadno stanje. Paniku među stanovnike nekoliko sela u opštini Gradiška uneo je medved koji se posle šetnje seoskim drumom sakrio u žbunje napuštenog rudnika u Gornjim Karajzovcima.

Medved je ostao zarobljen u automobilu, a evo šta je ostalo od kola kada je pokušao da izađe (FOTO)

Ravno Lijevče polje netipično je stanište za mrkog medveda. Prvo su ga veče pre primetili psi ovčari pastira iz Kneževa koji stado napasaju u Trošeljima.

- Video sam da nešto noćas oteraše daleko i kada sam prosvetlio baterijom na veliko, ja sam sumnjao da je magarac i on je tamo otišao a kako čujem od lovaca i policije stvarno je međed bio - kaže Dušan Banović, stočar iz Kneževa.

Juče je vladala prava panika u susednim Gornjim Karajzovcima, a stanovnici su u pomoć su pozvali lovce i policiju. Dok su policajci obezbeđivali širi reon u kome se medved skrivao, lovcima su ruke bile vezane.

- Mi na svoju ruku ne možemo ništa da radimo pošto je to zaštićena divljač i ne znam šta, pogotovo pošto nismo imali takav slučaj, a nije nikoga ni ugrozio - rekao je za RTRS Dragoljub Đukić lovočuvar Lovačkog društva "Lijevče" Nova Topola.

Dok su lovci proučavali zakonsku regulativu, preplašeni meštani Gornjih Karajzovaca sve su preuzeli u svoje ruke. Medveda su iz napuštenog rudnika proterali u polje suncokreta.

- Uspeli smo isterati međeda iz rudnika uz pomoć dosta ljudi i pobegao je dole, jesi video to, snimao si, i to je to šta bi ti više rekao - rekao je Borislav Vranješ iz Karajzovaca.

Medved je i dalje na slobodi u širem reonu sela Karajzovci. Stanovnici ovog dela Lijevče polja i dalje su na oprezu.

Zajedno s lovcima čekaju pomoć veterinara koji bi medveda trebalo da uspavaju, nakon čega bi ga vratili u njegovo stanište.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: RTRS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIJA JE PRVAK SVETAA!!

    10. novembar 2015 | 17:14

    Cuj u bosnii!!!! RS bolan

  • Mladjo

    10. novembar 2015 | 17:05

    Ovo mesto je u rep.srpskoj a ne u bosni

  • Kiza Srbija

    10. novembar 2015 | 16:47

    Ajde bre nezelim nikog da uvredim svi mi vucemo korene sa sela, mozda je meda samo dosao na kafu i toplu rec zima je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA