OVA SRPKINJA JE ZAVRŠILA FAKULTET SA PROSEKOM 9,5: Ali ne može da nađe posao ZBOG TAJNE KOJU KRIJE!

Ova devojka koja je zarobljena u telu muškarca završila je grafički dizajn sa prosekom 9,5 kao jedan od troje najboljih studenata, međutim, niko neće da je zaposli

  • 15

Svako ko upozna dvadesetrogodišnju Sašu iz Novog Sada, ima utisak da je ona lepa i vesela devojka. Međutim, ona trenutno vodi borbu jer je transrodna osoba koja pokušava da se uklopi u svet pun predrasuda.

OVO SU NAJLEPŠE SRPSKE TRANSICE! Upoznajte takmičar(k)e na izboru za mis! (FOTO)

Ova devojka koja je zarobljena u telu muškarca završila je grafički dizajn sa prosekom 9,5 kao jedan od troje najboljih studenata, međutim, niko neće da je zaposli.

- Prvo sam pokušala da posao potražim u struci i oblasti u kojoj sam diplomirala. Obilazila sam štamparije, grafičke studije... Vrlo brzo sam odustala jer me je obeshrabrilo što sam kod poslodavaca stalno nailazila na nevericu, šok, a zatim i podsmevanje i u nekim situacijama i vređanje zbog svog rodnog identiteta - kaže ona.

Ona priča da je pokušavala da nađe bilo šta u bilo kojoj struci jer se ne stidi nijednog posla, ali je opet nailazila na odbijanje.

Sada joj je rad na internetu jedini izvor prihoda.

- Na internetu se ne vidi ko je ko, nego ko šta ume da radi, i svi smo jednaki. U suštini funkcionišem slično kao i većina devojaka, samo je moje postojanje zakomplikovano time što sam rođena s poremećajem rodnog identiteta koji se danas leči jedino promenom pola. Trans-osobe su legalno potpuno diskriminisane, tako da ja s dokumentima na muško ime i pol imam različite neprijatne situacije i probleme svuda - u banci, pošti, ordinacijama, na konkursima za posao - kaže Saša i dodaje:

- Nikome nije jasna situacija kada ispred sebe vidi devojku, a dokumenti govore drugačije.

Ona je ušla u proces promene pola. Trenutno posećuje psihijatra i endokrinologa. Prima i hormonsku terapiju, a nada se da će se za dve godine podvrgnuti operaciji promene pola.

Da li je ova devojka žrtva diskriminacije? Koliko su transvestiti u Srbiji ugroženi? Recite nam šta mislite u našim komentarima. 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nista licno

    11. novembar 2015 | 11:07

    Imam prosek 9.6 i nisam transrodna osoba, ali opet ne mogu dnadjem posao, pa o meni niko ne pise. Naviknite se na to da se u Srbiji do posla dolazi preko veze, da to ko ste i koliki vam je prosek na fakultetu, nema sa poslom nikakve veze...

  • Vesna Stojanovic

    11. novembar 2015 | 10:56

    Treba devojci pomoci da bude ono sto oseca da jeste i dati joj/njemu posao koji zna.Ovaj narod je nepravican..to je hromozomska promena..niko nije kriv..

  • milos

    11. novembar 2015 | 13:12

    Nemam nista protiv tih osoba.Nisu one krive sto su tako rodjene.Dok god ne preteruju sa eksponiranjem apsolutno ista prava ko i svima,osim prava da usvajaju decu i vencanja u crkvi.Imamo gluve,slepe,zaostale u razvoju LGTB osobe.Svi su oni dobrodosli ali volja vecine je da zakon prirode treba da se postuje.Zivite,radite,stvarajte,placajte poreze i nepreterujte sa nametanjem vasih stavova .Bice vam sigurno bolje nego sa tim paradama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA