MISTERIOZNI OBJEKAT IZ SVEMIRA udario danas u Zemlju! Izgledao je kao svetleći Mesec (FOTO)

Sloh je pustio uživo snimak na internetu, a za vreme sudara stručnjak doktor Mark Bosluh govorio je o značaju neidentifikovanog objekta

  • 12

U petak 13. novebra nedefinisani objekat iz svemira nazvan WT1190F sudario se sa Zemljom. Objekat je uočen prvi put u februaru 2013. godine, ali se sumnja da je u zemljinoj orbiti još od 2009. godine. 

RUSI TVRDE DA IMAJU DOKAZ: NASA snimila vanzemaljski brod! (VIDEO)

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDE

Oko 1 i 20 popodne po istočnom vremenu objekat  se sudario sa Zemljom pri čemu je izgoreo u atmosferi. Mesto gde  se to dogodio je Indijski okean, 100 kilometara od obale Šri Lanke. Nažalost, samo oni koji su se nalazili na južnoj obali Šri Lanke mogli su da vide događaj. 

Ipak, onlajn opservatorijum Sloh (Slooh) obezbedio je uživo snimak ovog događaja. Iako su naučnici rekli da WT1190F nije pretnja Zemlji, jer će ceo izgoreti u atmosferi, vlada Šri Lanke preduzela je neophodne mere opreza. Zaustavljeni su letovi u tom području, a ribarske mreže postavljene su u delu okeana iznad koga je objekat sagoreo.

Iako je skoro nemoguće otkriti tačno poreklo objekta, naučnici iz Evropske svemirske agencije sumnjaju da je ovaj svemirski otpad zapravo deo goriva iz neke od raketa. Objekat je "udario" u Zemlju kada je Sunce visoko na nebu, te su ga videli jedino oni koji gledaju u dobrom pravcu, a izgledao je kao svetleći Mesec.

Foto: ESA - D.Ducros Foto: ESA - D.Ducros

OVO JE SNIMLJENO NA NEBU IZNAD AMERIKE! Niko ne može da objasni o čemu je reč (VIDEO)

Naučnici su obezbedili i dodatnu tehnologiju uz pomoć koje su lakše uočili objekat. Ovo je inače prvi put da su  izračunali tačan trenutak i lokaciju u kojem je objekat iz svemira udario u Zemlju. Ovo je bitno otkriće, s obzirom da će se na ovaj način lakše predvideti eventualni opasniji udari, ukoliko bi veći objekat pretio Zemlji.

Sloh je pustio uživo snimak na internetu, a za vreme sudara stručnjak doktor Mark Bosluh govorio je o značaju WT1190F. Za sve one koji imaju dodatna pitanja, moći će da ih postave na Tviteru, koristeći #slooh u tvitu. 

Sudar se dogorio u 14 časova po centralnoevropskom vremenu.

(Telegraf.rs / Izvor: www.sciencealert.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pričaj srpski, da te ceo svet kao razume

    13. novembar 2015 | 14:08

    Pa jel udario vise? Vec prodje pola dana

  • Dule savic

    13. novembar 2015 | 15:27

    Nije misteriozna već svemirsko smeće sa kojekakvih svemirskih stanica,ceo svet zna samo nama misteriozno

  • Goran

    13. novembar 2015 | 14:08

    Idem odma,imam letecu kapsulu i tamo sam za tri minuta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA