DA LI JE OVO NAJGENIJALNIJI SRBIN NA SVETU: Dalibor 25 puta srušio GINISOV REKORD! (FOTO)

Dalibor Jablanović je ispunio svoj plan da bude Srbin sa najvećim brojem rekorda na Balkanu, a proglašavan je i za najboljeg takmičara u "Ginisovim izazovima"

  • 0

Pasionirani obarač Ginisovih rekorda u Srbiji, Dalibor Jablanović (30) iz Stubice kod Paraćina, do sada je 25 puta rušio Ginisove rekorde u 10 disciplina.

Srpski Ginisovac odustao od obaranja rekorda! (FOTO)

Ispunio je svoj plan da bude Srbin sa najvećim brojem rekorda na Balkanu, a proglašavan je i za najboljeg takmičara u Ginisovim izazovima.

Uživo je oborio još jedan rekord - u brzini razmotavanja toalet papira jednom rukom.

Diplomirao je savremene računarske tehnologije na Visokoj tehničkoj školi u Nišu, u međuvremenu je specijalizirao, ali od stalnog posla ništa.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Proslavljeni Ginisovac ipak nema mira, pa je na njegovo veliko iznenađenje nedavno morao da ugosti i jednu televizijsku ekipu iz Zemlje izlazećeg sunca.

- Uživo su hteli da snime obaranje nekog rekorda i posle više pokušaja, uspelo mi je. Oborio sam rekord u brzini razmotavanja toalet papira jednom rukom ali ne smem ništa da pričam o tome dok se ne emituje. Takva su pravila ugovora koji sam potpisao - kaže mlađani Ginisovac. Po starom srpskom običaju, novinaru i snimatelju iz Japana poklonio je litar domaće rakije. On je dobio tradicionalnu maramu koju nose nidže i japanske suvenire.

Dalibor priča da je njegov najomiljeniji rekord najviše kašika istovremeno balansiranih na licu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Pet puta sam povećavao broj kašika i obarao sopstvene rekorde, a poslednji je 31 kašika. Ove godine postavio sam takođe rekord sa kašikama ali je vreme bilo ograničeno na minut. Postavio sam ih 22. Neka od pravila kažu da glava mora biti uspravna u svakom momentu i da sve kašike moraju da leže na licu najmanje pet sekundi. Ne posedujem energiju kojom mogu da ih "držim", ali koristim tehniku vakuma i ravnoteže. Za ređanje kašičica potrebna je velika koncentracija i naravno da ne sme biti prevare, lepka i slično - priča rekorder kod Paraćina.

Omiljen rekord mu je razmotavanje toalet papira, koji je oborio peti put pred Japancima. Rolna mora da ima dva sloja i 250 listova.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

A i ostali rekordi su mu slični. On najbrže na svetu ređa šahovske figure, pojedinačno i u timu sa svojim prijateljem Vladanom Radisavljevićem.

- Prema Ginisovim pravilima, figure moraju da se nalaze u posudi 30 centimetara udaljene od šahovske table i moraju da se ređaju jednom rukom. Jedan od rekorda je i da se za najkraće vreme 10 kockica postave na isti broj sa povezom preko očiju, ili isto to za 30 sekundi. Rekord sam postigao i u broju šnalica stavljenih u kosu za 30 sekundi (54), zatim i u najviše stik papirića lepljenih na lice za jedan minut. Zalepio sam ih 35, dok sam za 30 sekundi zalepio 25, što je takođe rekord – osmehuje se Dalibor.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Rekorde obara tako što se snima veb kamerom i snimak postavlja na zvaničan Ginisov sajt. Sudija to kasnije pregleda, a ako je rekord postignut, daje elektronski sertifikat, koji kasnije Dalibor dobije poštom.

Ginisova su pravila mnogo rigorozna, pa su često smetnja. Recimo, hteo je da nadmaši rekord u broju koverata koje može da pocepa za 30 sekundi, ali nije mogao da kupi nigde koverat dimenzija 22 puta 11 centimetara.

U Srbiji su koverte za centimetar veće, pa bi ga sudija diskvalifikovao!

(Z.R.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA