Srpski Ginisovac odustao od obaranja rekorda! (FOTO)

Dalibor Jablanović iz Paraćina koji je samo za godinu dana oborio 20 rekorda i postao Srbin sa najvećim brojem oborenih rekorda na Balkanu, privremeno sa time prekida zbog traženja posla

  • 0

Paraćinac Dalibor Jablanović koji je poslednjih godinu dana proslavio Paraćin i Srbiju postavivši čak 20 Ginisovih rekorda u 7 disciplina, objavio je na svom fejsbuk profilu da privremeno prekida sa tim. On se zahvalio prijateljima na velikoj podršci i dodao da ima druge planove i da mora da se okrene traženju posla.

Od februara prošle do februara ove godine, sve snage usmerio je na Ginisove izazove, a rekorde je obarao tako što se snimao veb kamerom i snimak kasnije postavljao na zvaničan sajt Ginisa, koji je kasnije ocenjivao tim sudija.

- Kada su me u avgustu prošle godine na Ginisovom sajtu proglasili za izazivača meseca, rekao sam da hoću da imam najveći broj rekorda koji je poslednjih godina oboren u Srbiji i na Balkanu. Postigao sam taj cilj, tvrdim, jer su od 2011. do 2013. godine samo tri Srbina uspela da obore neki Ginisov rekord. Isto je i u okruženju. Nedavno mi je stigao dopis iz uredništva Ginisove knjige da posaljem slike velike rezolucije za izdanje za 2015. godinu. U knjigu će ući moja dve rekorda sa ređanjem metalnih kašika na lice i ređanjem šahovskih figura - objašnjava Dalibor.

On je dodao da ima još jednu želju za koju su zainteresovani i iz Ginisa, a to je da se odigra najveće srpsko kolo sa velikim brojem učesnika. Na tome će raditi kasnije, a sad mora da se baci na životno važnu stvar, a to je - pronalaženje posla.

Jablanović još drži čak pet svetskih rekorda među kojima je i njegov najomiljeniji - u broju kašika istovremeno balansiranih na licu. Mesecima se borio da taj rekord zadrži, pa ih je postavio čak 31.

- U stvari, bilo ih je 33, ali Ginisov tim nije uspeo dobro da izbroji. Zbog toga su uveli nova pravila u ovu disciplinu tako što su vreme organičili na 10 minuta i obavezali takmičara da kašike pred kamerom sam prebroji. Moj drugi omiljeni i još aktuelni rekrod je u brzini razmotavanja toalet papira. Pre mene rekord je držao jedan Egipćanin. I taj rekord sam obarao više puta, a najbolje vreme mi je 9,8 sekundi - objašnjava Dalibor.

Ovaj vispreni Paraćinac najbolji je u svetu i u brzini ređanja šahovskih figura, pojedinačno i u timu sa Vladanom Radisavljevićem, svojim prijateljem iz Stubice.

Deset kockica za najkraće vreme postavi na jedinicu vezanih očiju, a još jedan slučan rekord čeka odluku Ginisovog sudije. Držao je još dva rekorda, u broju šnalica stavljenih u kosu za 30 sekundi i u broji stik notes papirića zalepljenih na lice, ali su ona nedavno oborena.

Poslednji rekord postavio je prošlog meseca u ređanju šahovskih figura. Pravila su ovde veoma stroga, a figure se ređaju jednom rukom.

(Z.R.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA