Koštunica: Sporazumi Beograda i Prištine nisu obavezujući

- Brisel je u pregovorima prekršio pregovaračku proceduru kada je doveo albanske carinike i policajce na administrativnu liniji, a kad dođemo na vlast, ti ugovori neće biti za nas obavezujući - kaže lider DSS

  • 0

Kandidat Demokratske stranke Srbije za predsednika Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da za tu stranku, ako pobedi na izborima, sporazumi između Beograda i Prištine postignuti u Briselu neće biti obavezujući.

- Sam Brisel je u pregovorima prekršio pregovaračku proceduru kad je doveo albanske carinike i policajce na administrativnu liniji i kad dođemo na vlast, ti ugovori neće biti za nas obavezujući - rekao je Koštunica.

On je ocenio da je jedini način da se to pitanje reši da se pregovori u Briselu prekinu, da se "stvari vrate u legalne tokove, u Ujedinjene nacije".

- Pregovori između Beograda i Prištine uz pokroviteljstvo Brisela doveli su do toga da imamo na administrativnoj liniji albanske policajce i carinike i jedini način da se to pitanje reši jeste da se ti pregovori prekinu. To nije tako teško, jer ih je prekinuo sam Brisel - istakao je Koštunica.

On je još dodao da je 2008. godine, "sadašnja vladajuća grupacija", kada je potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, "smetnula s uma da postoji Ustav Srbije i da potpisuje sporazum sa grupom zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova i Metohije".

Lider DSS tvrdi da Kosovo sve više klizi ka nezavisnosti i da je jedino što ga deli od toga "jedna mitinška parola - nikad neću priznati nezavisno Kosovo".

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA