NOVI NAPAD U FRANCUSKOJ? Evakuisana železnička stanica, pronađena torba sa eksplozivom? (FOTO) (VIDEO)

Pratite na Telegrafu u blogu uživo najnovije vesti iz Pariza, u kom je do nedavno trajala policijska akcija hapšenja terorista osumnjičenih za napade na Pariz 13. novembra

  • 26

Francuska policija u severnom delu Pariza rano jutros pokrenula je veliku operaciju hapšenja osumnjičenih za terorističke napade u Parizu, kada je opkolila stan u predgrađu San Deniju u kom su se nalazili osumnjičeni. Celo predgrađe je pod opsadom, a jednog od dvoje terorista ubio je policajac, dok se jedna žena raznela nakon što je otvorila vatru na policajce.

(VIDEO) PUCNJAVA ODJEKUJE PARIZOM: Policija hapsi glavnog organizatora TERORISTIČKIH NAPADA, ima i MRTVIH!

16:10 Železnička stanica u centralnom delu Pariza je evakuisana zbog "sumnjive" torbe koja je pronađena na njoj, javio je urednik vesti Kanala 4. 

15:39 Francuske vlasti poslale su obaveštenje policijskim službama širom Evrope tražeći od njih da obrate pažnju na automobil marke "sitroen ksara" koji bi mogao da koristi Salah Abdeslam, begunac osumnjičen za terorističke napade u Parizu.

Foto: Police Nationale Foto: Police Nationale

Španski portal "El Espanjol" pisao je ranije danas o tome i objavio je dokument uz opis automobila i ime Abdeslama. Kako je navedeno, španske vlasti poslale su dokument graničnoj policiji na severoistoku Katalonije, na granici sa Francuskom.

14:30 - Prema pisanju "Metro njuza", čovek koji se predstavio kao vlasnik stana i koji je izdao isti teroristima, osuđen je za ubistvo svog najboljeg druga 2006. godine.

Printskrin:bfmtv.com Printskrin:bfmtv.com

13:45 - Francuska televizijska stanica BMFTV prenela je da je žena koja se raznela eksplozivom jutros tokom policijske akcije, rođaka Abdelhamida Abauda. Ove navode još nije potvrdila francuska policija, a sumnja se da je ona pružala sklonište jednom od najtraženijih terorista poslednjih dana.

13:31 - Svih 129 osoba koje su poginule u prošlonedeljnim napadima u Parizu sada je identifikovano, a desetine drugih žrtava su i dalje u kritičnom stanju, saopštila je danas francuska vlada.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Do sada su identifikovani svi koji su izgubili život u tim napadima, odnosno 129 njih - navodi se u saopštenju izdatom posle nedeljnog sastanka kabineta, preneo je AFP.

13:18 - Francuski predsednik Franosoa Oland obratio se na Kongresu gradonačelnika Francuske rečima da je zemlja u ratu sa Islamskom državom. - Islamska država ima vojsku, finansije, naftu, zauzima teritorije, ima saučesnike u Evropi i u našoj zemlji, i ubijaju ljude ovde - rekao je Oland.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

13:06 - Istražitelji su na licu mesta. Uskoro kreće pretraga stana u kojem su boravili teroristi.

12:43 - Korisnici na društvenim mrežama veliku pažnju policijskom psu, Dizelu, koji je poginuo u jutrošnjim racijama u San Deniju.  Ovaj pas je heroj koji je dao život za Francusku! (FOTO)

12:30 - Policija je potvrdila da je troje ljudi poginulo tokom antiterorističke operacije u San Deniju.

12:18 - Muškarac koji je iznajmio stan teroristima u predgrađu Pariza, dao je kratak intervju francuskoj televiziji. Njegovu ispovest možete pročitati OVDE.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

12:05 - Napeta situacija u Parizu ne jenjava, a o tome svedoče informacije o novom napadu koji su teroristi  planirali da izvedu u delu grada La defense, koji se smatra centrom poslovnog života svih Francuza. U PARIZU I DALJE NAPETO: Policija otkrila gde će džihadisti sledeći put napasti!

11:55 - Policija je upala u crkvu u San Deniju, i tom prillikom su razbili vrata sekirom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

POSLEDNJA VEST OPERACIJE: Još uvek nema informacija šta se desilo poslednjoj osobi, koja je bila u opkoljenom stanu i pucala na organe reda.

11:37 - "Operacija je završena", rekao je portparol vlade Francuske. 11:35 - Policija je uhapsila sedmoro osoba u akciji koja je počela rano jutros u 4:30 u severnom predgrađu Pariza.

11: 31 - Objavljene su prve fotografije uhapšenih terorista u akciji policije u predgrađu San Deni.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

10:56- BOMBAŠ-SAMOUBICA NA FEJSBUK POSTAVLJAO SLIKE ORUŽJA - Francuski mediji objavili fotografije s Fejsbuk profila jednog od bombaša-samoubica, koji je učestvovao u napadu na Pariz. Njegova nastavnica ispričala je da se mladić veoma promenio posle napada na Šarli Ebdo. Pogledajte njegove fotografije sa oružjem i alkoholom OVDE. 10:40 - Još jedna osumnjičena osoba se i dalje nalazi u tom stanu, prenosi francuska štampa, pozivajući se na policijske izvore.

10:32 - 15 stanara zgrade, u kojoj su teroristi iznajmili stan, evakuisani su, uključujući ženu i decu. Tim psihologa je takođe na licu mesta, koji će im se naći "pri ruci".

10:30 - Prilikom upada u apartman kojeg su iznajmljivali teroristi, policijski pas je poginuo.

10:22 - Policija je saopštila da je petoro policajaca povređeno tokom antiterorističke operacije u severnom delu prestonice Francuske.

10:01 - Novinari koji se nalaze na licu mesta, bilizu ulice Republika u "srcu" San Denija, izvestili su da su se čuli pucnjevi pre nego što je ponovo zavladala tišina.

9:52 - Bazilika San Deni je zatvorena. Zbog policijske akcije koja se odigrava u centru ovog dela predgrađa, Centar za nacionalne spomenike saopštio je odluku da je danas bazilika zatvorena.

9:45  Na policajce iz stana i dalje puca jedna neidentifikovana osoba, javljaju francuski mediji.

09:30 - Dva aviona “Er Fransa” koja su iz SAD poletela za Pariz prinudno su sletela i bezbedno prizemljena nakon što je ta aviokompanija primila anonimne dojave o bombi. DOJAVA O BOMBI TRESE FRANCUSKU: Dva aviona Er Fransa hitno sletela i evakuisana! (VIDEO)

9:25 - ZATVORENE ŠKOLE - 12 škola koje se nalaze u predgrađu Pariza, San Deniju, zatvorene su, saopštila je ova opština preko Tvitera.

8:59 - PETORO UHAPŠENIH - Policija je potvrdila da je žena koja je aktivirala ekplozivni prsluk mrtva. Tri muškarca koja su se krila u stanu osumnjičenog, uhapšena su. Još jedan muškarac i žena odvedeni su u pritvor, a nalazili su se u neposrednoj blizini stana.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

8:39 - Policija je uhapsila čoveka koji je izadavao stan teroristima, u San Deniju. On je rekao da ga je prijatelj zamolio da iznajmi stan nekolicini svojih poznanika, ali da nije znao da su u pitanju teroristi.

8:15 -  OPSADA PARIZA: Žena samoubica se raznela, mozak operacije masakra opkoljen! (FOTO) - Jednog od dvoje terorista ubio je policajac, a jedna žena raznela se nakon što je otvorila vatru na policajce koji su opkolili stan. Dve osobe su uhapšene.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

7:45 - Još uvek se ne zna kakva je sudbina Abdelhamida Abauda, Salaha Abdeslama i neimenovanog "devetog napadača". Podsećamo, 28-godišnji Abaud smatra se "mozgom" terorističkih napada koji su u petak odneli 129 života u Parizu, za kojeg se mislilo da je u Siriji.

Uz njega je navodno i Salah Abdeslam, za kojeg se smatra da je bio saučesnik napada i koji je u begu od petka. Njegov brat Brahim se razneo tokom napada u Parizu.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

7:38 - Operacija još uvek nije gotova, rekao je na radiju Metju Hanotin, član parlamenta koji živi u području gde upravo traje akcija hvatanja terorista. Operacija sada traje više od tri sata, poginula je najmanje jedna osoba, a ranjena su trojica policajaca, iako ne ozbiljno.

7:33 - Odjeknule su najmanje četiri eksplozije tokom opsade u San Deniju. Stanovnicima tog dela Pariza preporučeno je da ostanu u svojim kućama i da se klone prozora.

7:25 - (VIDEO) PUCNJAVA ODJEKUJE PARIZOM: Policija hapsi glavnog organizatora TERORISTIČKIH NAPADA, ima i MRTVIH! - "Le Mond" piše kako su najmanje dve osobe poginule tokom policijske opsade. Potvrđeno je da je meta policije Abdelhamid Abaud, za kojeg se smatra da je organizator koordiniranog terorističkog napada u kojem je u petak u Parizu poginulo 129 osoba.

7:10 POLICIJA TRAGA ZA MISTERIOZNIM DEVETIM NAPADAČEM - Francuska televizija BFMTV javlja da su mete policijske operacije koja je upravo u toku i osmi napadač Salah Abdeslam, za kojim traje potraga još od subote i neidentifikovani "deveti napadač". Pucnjava je prestala, a nije poznato je li policija uhvatila bilo kojeg od osumnjičenih, da li neko ranjen ili traju pregovori, prenosi Gardijan. Sva trojica navodno se kriju u jednom od apartmana.

7:05 - Agencija Frans Pres javlja da je meta policijske opsade u San Deniju Abdelhamidom Abaudom, za kojeg se smatra da je bio mozak iza terorističkih napada u petak. Do sada se mislio da se nalazi u Siriji.

MISTERIJA KRVAVOG PASOŠA: Teorija zavere koja trese zvaničnu verziju o MASAKRU U PARIZU (FOTO)

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Podsetimo, u San Deniju jutros se čula pucnjava, a reč je o pokušaju policije da uhvati osobe koje su na neki način upletene u terorističke napade na francusku prestolnicu u kojima je u petak ubijeno najmanje 129 ljudi, a povređeno ih je više od 350.

Televizija BFM TV javlja da policajci jure devetog bombaša, za kojeg se nakon pregleda bezbednosnih kamera utvrdilo da je pobegao nakon terorističkih napada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    18. novembar 2015 | 10:18

    Ovaj na slici drzi kuran i zastavu a iza hamer. I sada da neko jos povjeruje da njih ne finacira zapad, nove toyote se voze sa automatskom na gepeku itd itd. Da ce ih rus i sravnit sa zemljom i nek bud vec jednom mir. A sta se tice francuza, kao i 80% svih srba, nije mi njih ni malo zao. Jer ni njima nije bilo zao nasi zrtvi a i zrtva u libiji, siriji, itd. Jest da su bili saveznici u prvom svjetskom ratu i mozda u drugom, ali su bombama na RS i 99 sve objasnili, i jos na sve to glasali za prijem kosova u unesko. A i rus nije pijani jelcin nego je mocni putin, i sve ce bit ako bog da drugacije.

  • S

    18. novembar 2015 | 10:07

    Kod pravih muslimana ne postoje teroristi,zna se kako se bore pravi muslimani koji idu alahovim putem. Bez ubijanja dece i zene. Sve ovo amerika radi

  • Cc

    18. novembar 2015 | 11:28

    Dok pola priča pravi Islam je dobar i sve te gluposti, povraća mi se... Stojim iza toga da je ta izmišljotina od vere katastrofa glupa..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA