ONA KONTROLIŠE PUTINA: Ime joj je Marija, BOMBA je i odlučuje gde će padati bombe u Siriji! (FOTO) (VIDEO)

- Region ne može izdržati još jednu crnu rupu. On može postati, ne samo skup nekoliko zemalja u plamenu, već ceo može eksplodirati. I šta onda? A upravo to i treba Islamskoj državi. Još jedna teritorija haosa joj više nego odgovara - tvrdi Zaharova

  • 3

Portparolka Ministarstva spoljašnjih poslova Rusije Marija Zaharova, postala je direktor službe za komunikaciju i informisanja u avgustu ove godine. Od tada pa do danas, puno toga se dešavalo u Rusiji i spoljnoj politici uopšte, a ipak aktuelna ruska intervencija u Siriji je ono što predstavlja prekretnicu i prelomni trenutak u odnosima ne samo ovih dveju zemalja, već i svih ostalih država koje imaju direktan ili indirektan odnos sa čitavim problemom.

PUTIN IMA NOVU POMOĆNICU, OVU PLAVUŠU: Evo zbog čega će njeno ime pamtiti ceo svet! (FOTO)

Foto: mid.ru Foto: mid.ru

RUSIJOM VLADAJU ŽENE: Muškarci ne smeju ni da PISNU, evo i zbog čega (FOTO)

Ona često naglašava da još jedna operacija za nasilnu smenu vlasti na Bliskom istoku ne samo da će omesti borbu sa terorizmom i može staviti tačku na državnost sirijske države, "već će postati najopasniji element u destruktivnom lancu događaja u regionu". Tako je objasnila insistiranje Rusije da se očuva sirijski državni aparat i da sirijski narod donese odluku o Asadu.

Foto: mid.ru Foto: mid.ru

- Region ne može izdržati još jednu crnu rupu. On može postati, ne samo skup nekoliko zemalja u plamenu, već ceo može eksplodirati. I šta onda? A upravo to i treba Islamskoj državi. Još jedna teritorija haosa joj više nego odgovara - tvrdi Zaharova i podseća da je talas terorizma u Iraku počeo upravo nakon što se Vašington umešao u unutrašnje stvari zemlje.

Foto: mid.ru Foto: mid.ru

Zaharova je između ostalog izjavila da teroristi Islamske države i dalje dobijaju velike količine naoružanja i municije, ali da pitanje o izvorima naoružanja koje se stalno postavlja ruskim partnerima, ipak ostaje otvoreno.

- Nameravamo da razjasnimo koje oružane grupe podržavaju terorizam - izjavila je jednom prilikom Zaharova.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Ona je nekoliko puta naglašavala da vlasti SAD nisu predočile nikakve dokaze da je ruska avijacija navodno gađala civilne objekte u Siriji, kao ni da je gađala pozicije takozvane umerene opozicije.

Inače, Zakharova, koja radi u ministarstvu od 1998. godine, počela je svoju karijeru kao urednik, radila je nekoliko godina kao šef pres službe ruske Stalne misije pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku, pre nego što je bila imenovana za zamenika direktora u odeljenju za informisanje i štampu.

Ima diplomatski čin ministra-savetnika, a takođe je i popularna blogerka. Pored, naravno, ruskog, tečno govori i engleski i kineski jezik.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA