HAOS U PRIŠTINI: Centar bio u OBLAKU SUZAVCA, uhapšeno 13 osoba! (FOTO) (VIDEO)

Neposredno posle hapšenja, opozicija je poručila da neće odustati od zahteva za povlačenje sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština, kao i sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom

  • 0

Kosovska policija uhapsila je poslanicu Alijanse za budućnost Kosova, Doniku Kadaj Bujupi i upala u stan Aljbina Kurtija u pokušaju da privede četvoro poslanika opozicije zbog aktiviranja suzavca u parlamentu.

HAOS U PRIŠTINI: Bacali crvenu farbu i kamenje na policiju, oni im odgovorili SUZAVCEM!

Policija je uhapsila 13 pristalica opozicije, desetak osoba zatražilo je lekarsku pomoć.

Lideri opozicije i manja grupa demonstranata i dalje se nalaze pred zgradom vlade, gde će ostati dok Donika Kadaj Bujupi ne bude puštena iz pritvora.

Demonstranti i dalje gađaju policiju kamenjem, a policija uzvraća suzavcem. Lekarsku pomoć zatražilo je sedam demonstranata i prolaznika.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pristalice kosovske opozicije okupile su se ispred zgrade vlade u Prištini, reagujući na hapšenje Donike Kadaj Bujupi, poslanice stranke Ramuša Haradinaja i pokušaj hapšenja Aljbina Kurtija, u čiji su stan ranije danas upali specijalci.

Alijansa za budućnost Kosova žestoko je reagovala na hapšenje Kadaj Bujupi, navodeći da je "policija prestravila njenu ćerku" i pozvala pristalice na protest ispred vlade, gde se već nalazi lider stranke Ramuš Haradinaj.

U centar Prištine pristigle su i pristalice pokreta Samoopredeljenje, pošto su specijalci jutros provalili u stan osnivača te stranke Aljbina Kurtija, pokušavajući da ga privedu u policijsku stanicu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Sud u Prištini izdao je naloge za hapšenje četiri poslanika opozicije, posle serije incidenata u parlamentu, čija zasedanja već dva meseca prati opstrukcija opozicije, koja rad skupštine blokira bacanjem suzavca. Osim Kadaj Bujupi i Kurtija na spisku za hapšenje su Albuljena Hadžiu i Faton Topali.

Neposredno posle hapšenja, opozicija je poručila da neće odustati od zahteva za povlačenje sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština, kao i sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.

- Policija treba smesta da oslobodi poslanicu Kadaj Bujupi i da prekine sa proganjanjem opozicije. Nećemo se zaustaviti dok sporazum sa Srbijom ne bude ukinut bez obzira na to koliko je daleko vlast spremna da ide da bi ga zaštitila - navodi se u saopštenju tog pokreta.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA