PUTIN RASTURIO DŽIHADISTE, BEŽE GLAVOM BEZ OBZIRA: Krvava osveta stigla ISIS tokom vikenda! (VIDEO)

- Avioni snaga Rusije su izvršili 141 borbeni let i izveli vazdušne udare na 472 objekta terorista u ovim provincijama - istakao je portparol ruskog Ministarstva odbrane

  • 36

Ruski avioni su u prethodna dva dana izvršili 141 borbeni let, pri čemu su pogodili 472 objekta terorista u Siriji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. U poslednjih pet dana uništeno je takođe i preko 1.000 ukradenih tankera nafte koji su bili namenjeni rafinerijama Islamske države.

RUSI LIKVIDIRALI TRI KOMANDANTA ISLAMSKE DRŽAVE: Lansirali 12 raketa kojima su totalno uništili džihadiste!

PUTIN UZ IRAN: Rusija ukinula zabranu izvoza obogaćenog uranijuma

Udari su izvedeni na sedišta u provincijama Alep, Damask, Idlib, Latakija, Homs, Raka i Dejr el-Zor, izjavio je zvanični portparol Ministarstva odbrane Rusije general major Igor Konašenkov.

- Avioni snaga Rusije su izvršili 141 borbeni let i izveli vazdušne udare na 472 objekta terorista u ovim provincijama - rekao je Konašenkov u dnevnom izveštaju.

On je naglasio da su džihadisti pretrpeli velike gubitke i da mnogi dezertiraju. Uništenje ovih postrojenja je od velikog značaja jer su oba bila glavni izvor finansiranja terorista.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Za vikend je, po njegovim rečima, Rusija nastavila da izvodi aktivna izviđanja ciljeva i udare po određenima bazama grupa ekstremista koje su aktivne u Siriji.

- Većina grupa je napustila svoje pozicije u tim oblastima, uprkos pretnjama svojih komandanata i oni odbacuju odeću Islamske države, simbole i ambleme nastojeći da se pomešaju sa lokalnim stanovništvom - istakao je.

Predstavnik vojnog resora je istakao da su se nakon izvođenja borbenih zadataka, svi ruski avioni vratili u vazdušnu bazu "Hmejmim".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lols

    23. novembar 2015 | 15:29

    Samo napred Rusi...samo tamanite gamad

  • haris

    23. novembar 2015 | 15:27

    Putin je veliki.

  • Жељко

    23. novembar 2015 | 19:02

    Рашчисти их Владимире где год да их има. А има их....не само на Блиском истоку.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA