NAJTRAŽENIJI TERORISTA napravio niz BESMISLENIH poteza i slučajno pobegao?!

- Verovatno je čuo nešto što ga je uplašilo, te je odustao od napada - rekao je Muhamed Abdeslam, Salahov brat

  • 1

Nakon sinoćnjih racija u Briselu uhapšeno je 16 osoba, ali među njima nije i Salah Abdeslam, napadač iz Pariza koji je još uvek u begu, javljaju mediji. 

ZA OVIM TERORISTOM SE TRAGA: Francuska policija objavila sliku napadača iz Pariza!

Kako je istraga pokazala, njegov beg nije isplaniran, već je terorista imao niz "srećnih okolnosti" koje su mu omogućile da slučajno pobegne.

Abdeslam je grad napustio u noći napada, a kako se čini bio je u velikoj panici. U večeri napada Abdeslam je odvezao trojicu bombaša - samoubica do Stadiona Francuske, a onda se u panici odvezao pet kilometara od tog mesta. Četiri dana nakon toga pronađen je Reno Klio, parkiran u žurbi na pešačkom prelazu. Tu počinje misterija - da li je Salah imao zadatak da počini još jedan napad, da li je trebalo da se pridruži teroristima u Bataklanu ili da se vrati u Brisel?

Šta god da je odgovor, Salah je uspeo da stupi u kontakt sa svojim vezama u Briselu i pobegne. Muhamed Amri (27) i Hamza Atou (21) pokupili su Salaha nedaleko od mesta gde je ostavio automobil, zaustavljeni su na granici, ali u tom momentu (devet sati ujutru u subotu) francuske vlasti još nisu znale ko stoji iza napada pa su trojica terorista pušteni dalje. 

NAJTRAŽENIJI EVROPSKI BEGUNAC JE MUŠKA PROSTITUTKA: Konobar u gej-baru otkrio jezive detalje o monstrumu iz Pariza!

- Policija je videla da jedan od njih ima dosije, ali u njemu nije bilo ničega što bi ga povezalo sa napadima, pa su ih pustili da prođu - rekao je izvor blizak CNN-u.

Misteriju oko Salahovog bekstva još dodatno komplikuju izjave ISIS-a, hvalili su se da su "osmorica braće napala Pariz", kao i da se to dogodilo u 10. 11. i 18. okrugu gde je Salah parkirao automobil, ali napada nije bilo.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Očigledno je da su njegovi potezi bili glupi i besmisleni. Način na koji je parkirao automobil, pa oklevanje da pozove saučesnike da ga izbave, pa prolazak glavnim auto-putem do Brisela. Sve ovo ukazuje da je Abdesam postupao ishitreno i da je bio u panici. Ipak, uspeo je da pobegne - tvrdi izvor blizak istrazi. 

- Verovatno je čuo nešto što ga je uplašilo, te je odustao od napada - rekao je Muhamed Abdeslam, Salahov brat.

Amri i Atou su uhapšeni, a njihov advokat tvrdi da oni nisu znali ništa o Salahovom saučesništvu u napadima. Nosio je široku jaknu ispod koje je bilo moguće da je sakrivao bombu, ali je na granici ostao potpuno miran. 

Slučaj Salaha Abdeslama ostaje nerazjašnjen do daljeg, da li je samo učestvovao u logistici ili je trebalo da počini napad, da li se uplašio ili je smišljeno pobegao.

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    23. novembar 2015 | 19:34

    Jeste sve je tacno isto ko I onaj sto im utece I Avganistana! Naci ce ga za jedno 15 godina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA