"PROSLAVA BOŽIĆA JE ŠARADA, JER JE CEO SVET U RATU": Papa Franja iznenadio izjavom

- Blizu smo Božića. Bit će tu svetla, zabave, ukrašenih jelki, jaslica – sve okićeno – dok u svetu traje rat. Sve je to obična šarada. Svet nije shvatio put mira. Ceo svet je u ratu - rekao je Papa Franja

  • 25

Papa Franja je još jednom iznenadio vernike Rimokatoličke crkve, ali i ostale, kada je tokom prošlonedeljne mise u Rimu rekao kako će prolava predstojećeg Božića biti "obična šarada" jer je ceo svet u ratu.

PA, OVO NIKO OD NAS NIJE ŽELEO: Nećete verovati šta je papa Franja hteo da bude kad poraste!

- Blizu smo Božića. Bit će tu svetla, zabave, ukrašenih jelki, jaslica – sve okićeno – dok u svetu traje rat. Sve je to obična šarada. Svet nije shvatio put mira. Ceo svet je u ratu. Rat može biti opravdan iz brojnih razloga, ali kada je ceo svet u ratu, kao što je danas, onda nema opravdanja - rekao je.

Upotrebio je reč francuskog, tačnije provansalskog porekla, "šarada", koja izvorno znači "duhovit razgovor", ali se najčešće koristi u smislu "zagonetke". U prenesenom značenju, u kom ju je upotrebio i papa, šarada bi bila zbivanje puno privida.

Umesto tih slika punih blještavila i slavlja, poglavar Katoličke crkve poziva na "saosećanje sa žrtvama terorističkih napada i ratova".

- Šta će ostati iza ovog rata usred kog smo sada? Ruševine, hiljade dece bez obrazovanja, tolike nevine žrtve i puno novca u džepovima trgovaca oružjem - objasnio je.

Da podsetimo, on je sličnom tvrdnjom iznenadio javnost kada je izjavio da su teorija evolucije i teorija Velikog praska tačne i da "Bog nije mađioničar sa čarobnim štapićem".

Pogledajte video.

Da li mislite da je Papa Franja u pravu kada tvrdi ovako nešto ili proslava božićnih i novogodišnjih praznika nema veze sa terorističkim napadima i ratovima? Ostavite odgovor u komentarima.

(Telegraf.rs/ Izvor: net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tea su

    23. novembar 2015 | 17:03

    Potpuno mu dajem za pravo! Čovek realan. Sve te proslave, pompezne i jesu šarada, bez obzira na stanje, i baš nikakve veze nemaju s Bogom. On nam sigurno, nije odredio šta i kako da se slavi. To je deo potrošačkog društva, kome robujemo, a ne deo bilo koje religije! Trošenjem na gluposti, bogati bivaju bogatiji, a sirotinja još siromašnija. Konačno da neko na takvom mestu, kaže nešto, u korist raje...

  • Жељко

    23. novembar 2015 | 17:51

    Лицемери. Финансирали сте више ратова и злочина него и сама Америка а сад изигравате светитеље. Зауставите ратове које спонзоришете па неће бити "шараде".

  • Перагеније

    23. novembar 2015 | 21:48

    Тачно! Још само да означи кривце (Србија, Русија, Кина, ...) и борце за правду (САД, Енглеска,...).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA