UKRAJINA SE SVETI RUSIJI: Krimu su prvo ukinuli struju, sada prekidaju isporuku svih vrsta roba!

Predsednik Ukrajine Petar Porošenko je jutros zatražio da se zaustavi isporuka robe i svaka komercijalna razmena sa Krimom, koji u velikoj meri zavisi od Ukrajine za snabdevanje vodom i strujom

  • 10

Ukrajinska vlada naredila je prekid isporuke svih vrsta robe Krimu, poluostrvu koje je Rusija pripojila prošle godine.

VANREDNO STANJE NA KRIMU: Celo poluostrvo U MRAKU! (VIDEO)

- Ukrajinska vlada privremeno prekida tranzit robe između Ukrajine i Krima na inicijativu premijera Arsenija Jacenjuka - navodi se u saopštenju ukrajinske vlade.

Ovaj potez usledio je pošto su ovog vikenda nepoznate osobe srušile dalekovode zbog čega veći je veći deo Krima ostao bez struje.

Potpredsednik ruske vlade Dmitri Kozak rekao je danas da poluostrvo može da namiri samo 30 odsto svojih potreba za strujom.

Jacenjuk je dao ovaj predlog na sastanku kabineta čime je podržao inicijativu predsednika Petra Porošenka.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Porošenko je jutros zatražio da se zaustavi isporuka robe i svaka komercijalna razmena sa Krimom, koji u velikoj meri zavisi od Ukrajine za snabdevanje vodom i strujom. Krimske vlasti optužile su ukrajinsku vladu da je ona kriva za oštećenje dalekovoda. Vlasti u Kijevu su potvrdile da su dalekovodi oštećeni, ali da ne znaju ko je za to odgovoran.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%9B%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%BE_%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%BE.jpg Foto: Wikipedia/Иерей Максим Массалитин

Jacenjuk je naveo da je odluka o prekidu isporuke robe Krimu odgovor na pretnju Rusije da će uvesti embargo na ukrajinsku robu od 2016. godine, datum kada stupa na snagu zona slobodne trgovine izmedju Ukrajine i Evropske unije.

Rusija je prošle nedelje najavila da će zabraniti sav uvoz hrane iz Ukrajine od 1. januara.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Ukrajina i Rusija u oktobru su jedna drugoj zabranile i sletanje nacionalnih aviokompanija.

- Što se tiče embarga želim da istaknem da će Ukrajina odgovoriti recipročno. Posle svakog ruskog embarga Ukrajini uslediće ukrajinski embargo Rusiji - rekao je Jacenjuk.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    23. novembar 2015 | 21:27

    No coment-- brat na brata zbog para... Bando sa ispranim mozgom nacistickog ideala shvati i prihvati da nisi german!!!! Alo!!!! Izazivaju gadjenje ovi katolicki ukrainci i to ono najgore samo zbog nekog nacizma a plus nisu germani isto kao i hrvati--sloveni koji imaju germanski kompleks-- jadno i bedno-- fuj!!

  • Fedor

    23. novembar 2015 | 21:02

    Fašisti

  • Pera Kojot # 1

    23. novembar 2015 | 22:14

    Ukrainci, hahaha pa to ameri rade!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA