Ovo je snimak koji dokazuje da li su TURCI S PRAVOM OBORILI RUSKI AVION (VIDEO)

U pismu 15-članom Savetu bezbednosti UN i generalnom sekretaru UN Ban Ki-munu, turski ambasador u UN Halit Čevik je rekao da su dva aviona jutros prišla turskom vazdušnom prostoru i da su upozorena 10 puta tokom pet minuta da promene pravac

  • 15

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je u utorak snimak koji potvrđuje da ruski avion Su-24 ni u jednom trenutku nije napustio sirijski vazdušni prostor.

(UŽIVO) OBARANJE RUSKOG AVIONA: Rusija raspoređuje raketni sistem u bazi u Siriji (FOTO) (VIDEO)

PREŽIVELI RUSKI PILOT stigao u RUSKU BAZU!

Kako je preneo Sputnjik, letački podaci koje je objavilo rusko Ministarstvo odbrane, pokazuju da Su-24 ni u jednom trenutku nije ušao u turski vazdušni prostor i da je napadnut dok je izvodio legitimne manevre iznad Sirije.

Turska je danas u pismu Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija saopštila da je oborila neidentifikovan avion koji je narušio turski vazdušni prostor i branila svoje pravo da tako postupi.

SPASEN RUSKI PILOT: Iz ruku džihadista ga izbavila sirijska vojska!

Foto: Tanjug/AP/Haberturk TV Foto: Tanjug/AP/Haberturk TV

U pismu 15-članom Savetu bezbednosti UN i generalnom sekretaru UN Ban Ki-munu, turski ambasador u UN Halit Čevik je rekao da su dva aviona jutros prišla turskom vazdušnom prostoru i da su upozorena 10 puta tokom pet minuta da promene pravac.

Čevik je kazao da su dva aviona zatim ušla više od kilometar i po na teritoriju Turske na 17 sekundi i da nije poznato iz koje države avioni potiču.

- Nakon povrede (prostora), avion 1 je napustio turski vazdušni prostor. Na avion 2 je pucano dok se nalazio u turskom vazdušnom prostoru iz aviona F-16 koji su bili u patrolnoj (misiji) na tom podrucju - stoji u pismu Čevika u koje je Rojters imao uvid.

Foto: AP/Tanjug, Profimedia Foto: AP/Tanjug, Profimedia

U pismu se navodi da se "avion 2, srušio na sirijskoj strani, tursko-sirijske granice".

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je ranije danas da je ruski borbeni avion napadnut kada se nalazio kilometar i po unutar Sirije i upozorio na "ozbiljne posledice".

Upitan da li bi Rusija mogla ovo pitanje da iznese na Savetu bezbednosti, ruski ambasador Vitalij Čurkin je odgovorio: "Ne znam, možda".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    25. novembar 2015 | 11:29

    Kako su upozoravali 10 minuta a nalazio se u Turskom vazdušnom prostoru 17 sekundi?

  • Mici

    25. novembar 2015 | 11:42

    Oboren je u Sirijskom vazdusnom prostoru pao je na Sirijsku teritoriju. Turska nema dokaz da je Ruski avion povredio njihov vazdusni prostor.

  • Sale

    25. novembar 2015 | 11:12

    Ojjjjjjj turci ide pakao za vas, bog putin vam salje poklone.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA