RUSKE TURISTIČKE AGENCIJE IZBACUJU TURSKU IZ PONUDE: Zbog obaranja aviona, izgubiće MILIONE!

Lavrov je u obraćanju novinarima u Sočiju savetovao Ruse da ne putuju u Tursku i rekao da opasnost od terorizma u toj zemlji nije ništa manja nego u Egiptu, gde je prošlog meseca podmetnuta bomba u ruski putnički avion

  • 13

Ruske turističke agencije su masovno počele da izbacuju Tursku iz svoje ponude jer je Vlada Rusije građanima savetovala da ne putuju u tu zemlju zbog pretnji od terorizma.

"OBARANJE RUSKOG AVIONA JE PLANIRANA PROVOKACIJA": Lavrov poručio da Rusija nije u ratu sa Turskom (VIDEO)

Ovakvi saveti su usledili nakon što su Turci oborili ruski avion nad Sirijom. Konkretno, Lavrov je u obraćanju novinarima u Sočiju savetovao Ruse da ne putuju u Tursku i rekao da opasnost od terorizma u toj zemlji nije ništa manja nego u Egiptu, gde je prošlog meseca podmetnuta bomba u ruski putnički avion, pri čemu je poginulo 224 putnika i člana posade, preneo je Rojters.

PUTIN REKAO NJET: Egipatskoj aviokompaniji ZABRANJENO da leti za Rusiju

Takođe, ruska državna turistička agencija preporučila je suspenziju tura ka Turskoj. "Rosturism" predlaže obustavu prodaje turističkih aranžmana u ovoj zemlji.

U pitanju su agencije Natali turs, Pegas turistik, Biblio globus i Tez tur.

Prošle godine Tursku je posetilo tri miliona Rusa, a prema proceni Turske oni su u toj državi potrošili 10 milijardi dolara.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je u prvoj reakciji na obaranje aviona Su-24 istakao da će taj događaj imati ozbiljne posledice po rusko-turske ekonomske odnose.

(Telegraf.rs / Izvor: ekonomskevesti.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    25. novembar 2015 | 16:11

    Tako je najbolje udarit tamo gde najvise boli..ima dosta prijateljskih drzava...nek idu tamo..tako i mi srbi sta trcimo tamo gde nismo dobrodosli

  • Marko

    26. novembar 2015 | 13:51

    Turska ga je izduvala za leto 2016 pukli su ko zvecke!!!

  • Sumadinac

    25. novembar 2015 | 16:05

    Al ce Djetici da se obraduju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA