OTKRIVAMO: Čovek koji je izumeo KUBANSKU VAKCINU PROTIV RAKA dolazi u Srbiju! Evo i zašto!

Proceduru primene vakcine, protiv raka pluća "cimavaks EGF", našim lekarima će objasniti, a i nadgledati najbolji kubanski imunolog Pedro Kamilo Rodrigez, član tima Centra za molekularnu imunologiju koji je proizveo ovaj lek

  • 2

Najpoznatiji kubanski imunolog Pedro Kamilo Rodrigez, član tima koji je izumeo vakcinu protiv raka na plućima, dolazi u Beograd kako bi našim lekarima pokazao kako se primenjuje "cimavaks egf", saznaje Telegraf.

Kamilo Rodrigez iz Centra za molekularnu imunologiju (CIMAB), u Beograd bi trebalo da stigne u nedelju, i u našoj zemlji će ostati mesec dana, kako bi našim lekarima objasnio proceduru i nadgledao primenu ovog terapeutskog leka.

OPŠTA POMAMA ZA KUBANSKIM VAKCINAMA: Svi oboleli od raka pluća bi ovaj lek!

Srbija je, da podsetimo, nabavila 1.680 doza “cimavaks” vakcine, što će biti dovoljno na godišnjem nivou za 30 pacijenata. S obzirom na to da se vakcina prima u levo i desno rame i u levi i desni kuk, svako od njih godišnje će primiti 56 doza. Ovaj terapeutski lek, koji rak pluća pretvara u hroničnu bolest i samim tim produžava život, u Srbiju je stigao, 30. oktobra.

U međuvremenu je na Klinici za pulmologiju Kliničkog centra Srbije, Kliničko-bolničkom centru "Bežanijska kosa" i Institutu za pluće bolesti u Sremskoj Kamenici urađeno testiranje i odabir pacijenata.

Kubanska vakcina protiv raka10

(EKSKLUZIVNO) KUBANKA KOJA JE NAPRAVILA VAKCINU PROTIV RAKA: "Cimavax" stiže u Srbiju u petak! (FOTO) (VIDEO)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je osam pacijenata za sada spremno da primi kubansku vakcinu "cimavax EFG", kao i da će u roku od dva-tri dana od dolaska kubanskog stručnjaka, moći da prime prve vakcine.

Osam spremnih pacijenata moći će da primi vakcine, čim sve usaglasimo sa njima, u roku od dva-tri dana od dolaska kubanskog stručnjaka. Trenutno se sabiraju podaci, mnogo pacijenata se prijavilo, ali samo osam njih je ispunilo kriterijume. Do 29. novembra ćemo imati sve kompletne podatke - rekao je Lončar za Tanjug.

Foto-montaža: sxc.hu Foto-montaža: sxc.hu

SVE O KUBANSKOJ VAKCINI ZA RAK PLUĆA: Kome je namenjena, kako se prima, kako deluje!

Planirano je da u okviru ispitivanja vakcinu besplatno primi 30 pacijenata starijih od 18 godina za koje konzilijum lekara proceni da mogu da prime ovu terapiju. Pre nego što konzilijum odluči, neophodno je da pacijent pripremi dokumentaciju koja se sastoji od potvrde da ima dijagnozu adenokarcinoma pluća, da je bolest u četvrtom stadijumu i da nije započeta hemoterapija. Potrebno je da imaju i skener i laboratorijski nalaz, koji ne treba da budu stariji od 30 dana, kao i da urade EGFR test.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

VAKCINA ZA TUMOR PANKREASA, MOZGA, LEK ZA PSORIJAZU... Ovo su nova čuda KUBANSKE MEDICINE, da li će stići u Srbiju?

"Cimavaks EGF” rezultat je 25-ogodišnjeg istraživanja Centra za molekularnu imunologiju (CIMAB) iz Havane. Njena klinička istraživanja počela su 1993. godine, a od 2008. godine ona je i zvanično počela da se koristi na Kubi.

Zavidan broj bolesnika, odnosno 20 odsto onih koji su je primali, živi duže od pet godina, a najnoviji rezultati pokazuju da kod pacijenata koji imaju povišen nivo faktora EGF a to je faktor rasta koji izaziva metastaze, vakcina ima najbolji efekat.

Šta biste pitali Pedra Kamila Rodrigeza?

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • doberman

    26. novembar 2015 | 15:39

    rekao bih mu hvala, huanito! ti si car, veci od ramba amadeusa putina. stas popit, pojest, zapovedaj.

  • Gašpar

    26. novembar 2015 | 20:54

    Evo pogledajte svijest našeg naroda, nigdje komentara o ovom naučniku, a kad je ona bljuvotina od farme u pitanju, sve je zskrčeno od reakcija o onom dileru droge koji je davno trebao u zatvor i one bljuvotine od tzv starleta, koji blam...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA