OVO SU NAJLUĐE OPERACIJE ANONIMUSA: Ona pod brojem 4 će vas NASMEJATI od srca! (VIDEO)

Anonimusi se sve više ističu u borbi protiv Islamske države, ali su imali svoje operacije i ranije kada su im glavni neprijatelji bili Severna Koreja, NSA i pojedinci

  • 2

Grupa "Anonimusi" poznata je po kontroverzama od samog početka, a dobila je veliku pažnju javnosti i masovnu podršku naročito u poslednje vreme pod uticajem aktuelnih događaja u svetu. Ono što ih čini jačim je sve više članova, marševa milion maski koji se održavaju širom sveta i složenih operacija koje imaju mete kao što su ISIS, Severna Koreja i NSA.

DANAS ĆE BITI NAPADNUTI RIM, PARIZ, ATLANTA...: Anonimusi raskrinkali mete Islamske države!

Ovo su najvažnije njihove akcije i upečatljivi momenti "trolovanja":

1. OPERACIJA ISIS

Anonimusi su povećali intenzitet napada na Islamsku državu posle terorističkog napada u Parizu. Tako je hakerska grupa "Ghost Sec" koja je povezana sa Anonimusima, oborila sajt gde je ostavljena poruka da je dosta bilo ISIS-a. Napali su sajt tako što su postavili poruku u kojoj stoji da džihadisti treba da se "smire", a pored nje je bila i reklama za onlajn apoteku u kojoj se prodaje vijagra.

ANONIMUSI NASTAVLJAJU RAT PROTIV DŽIHADISTA: Oborili im sajt i postavili reklamu za VIJAGRU

2. OPERACIJA SONI

U januaru 2011. godine "Sony" je podneo tužbu protiv Džordža Hoca, hakera koji je omogućio korisnicima da razvijaju i igraju nezvanične "domaće" igre na Plejstejšnu 3. Anonimusi su smatrali ovo neprihvatljivim, a to je izazvalo velike havarije na mreži konzole u proleće 2011. godine.

Grupa "Čuvari mira" (GoP) je hakovala Soni u novembru, a onda objavila korporativne podatke i uticala na to da film "Intervju" ugleda svetlost dana. Ef-Bi-Aj je istraživao ovaj slučaj i GoP je postavio poruku u kojima je cinično pohvalio napore federalaca.

- Rezultat Ef-Bi-Aj istrage je tako dobar da možete da vidite šta smo radili i sopstvenim očima. Mi Vam čestitamo na uspehu. Ef-Bi-Aj je najbolji na svetu. Možete da vidite poklon za Ef-Bi-Aj na sledećoj adresi:

AMERI OBMANJIVALI JAVNOST: Severna Koreja ipak nije kriva za hakerski napad na Soni (VIDEO)

3. OPERACIJA HAL TARNER

Anonimusi su 2006. godine oborili sajt radio-voditelja Hala Tarnera, koji se bavio rasističkim temama. Napad ga je koštao više hiljada dolara, pa je tužio mnoge kompanije uključujući i 4chan, koja je matična kuća Anonimusa. U decembru 2007. godine, sud je odbacio ovaj slučaj.

4. PROJEKAT ČANOLOGIJA

Tokom operacije protiv sajentološke crkve, Anonimusi su praktikovali DDoS napade i namestili da prvi rezultati na pretrazi na Guglu za ovu organizaciju budu - opasan kult. Takođe, naručili su hiljade pica i poslali ih u sajentološke centre, a onda poslali crne faksove u Los Anđeles, kako bi im istrošili materijal za štampu.

5. "RIKROLING" ISIS

Grupa aktivista načinila je korak dalje u ratu protiv Islamske države, tako što je prevarila džihadiste pomoću muzičkog spota pop-zvezde osamdesetih, Riska Estlija. Oni su prepavili profile džihadista na društvenim mrežama linkovima koji vode ka hitu ovog pevača “Never Gonna Give You Up” kako bi skrenuli ubice sa njihovog cilja – globalnog džihada.

Trik je nazvan “Rikroling” i bio je glavna šala i senzacija na internetu 2007. godine. Postavljeni hiperlink je izgledao relevantan za datu temu, zapravo globalni džihad, ali je vodio ka ovom spotu (#RickrollDaesh).

OVAJ ČOVEK JE NAJOPASNIJE ORUŽJE U BORBI PROTIV DŽIHADISTA: Uz pomoć njega Anonimusi prevarili Islamsku državu! (VIDEO)

Koja je operacija Anonimusa, po vašem mišljenju, sasvim opravdana? Ostavite odgovor u komentarima.

(Telegraf.rs/ Izvor: i100.independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA