"NISMO KRIVI"! Francuski OTMIČARI MALE MAŠE negiraju optužbe!

Advokatica Irena Borović, branilac dve optužene žene, Gorin Aleksije Sandrin Branšu i Emelin Ulijet Kristel rekla je da Tužilaštvo nije ponudilo nijedan dokaz da je reč o organizovanoj kriminalnoj grupi

  • 5

U Specijalnom sud u Beogradu danas je održano pripremno ročište u procesu protiv troje francuskih državljana optuženih da su 13. marta ove godine u Beogradu oteli dvogodišnju devojčicu Mašu iz ruku majke.

POČINJE SUĐENJE DECENIJE: Otmičari male Maše u ponedeljak pred sudom!

Na optuženičkoj klupi našli su se Sebastijan Branšu Mišel, njegova supruga Gorin Aleksija Sandrin Branšu i njihova ćerka Emelin Ulijet Kristel.

Na današnjem pripremnom ročištu zakazan je početak suđenja za 14. decembar. Tužilaštvo za organizovani kriminal je insistiralo da je u pitanju organizovana kriminalna grupa, dok je odbrana to osporavala.

Advokatica Irena Borović, branilac dve optužene žene, Gorin Aleksije Sandrin Branšu i Emelin Ulijet Kristel rekla je da Tužiilaštvo nije ponudilo nijedan dokaz da je reč o organizovanoj kriminalnoj grupi.

Foto: Facebook/Prenković Damir Foto: Facebook/Prenković Damir

- U pitanju su članovi porodice moje klijentkinje i nema dokaza ni da su neposredno učestvovali u otmici, i to se nigde ne navodi u optužnici - rekla je advokatica Borović.

Njene klijentkinje su se kratko izjasnile da nisu krive i da će izneti odbranu na početku suđenja. Optuženi je takođe rekao da nije kriv, ali je najavio da neće iznositi odbranu.

Roditelji male Maše nisu se pojavili na pripremnom ročištu, ali je došla njihova pravna zastupnica.

U optužnici se navodi da su okrivljeni kao pripadnici organizovane kriminalne grupe 13. marta u Beogradu u Ulici Braće Jerković 227, oteli maloletnu M. P. starosti nepune dve godine, koja se sa majkom Mirjanom Prenković kretala ulicom vraćajući se iz obližnjeg marketa.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sumnja se da je malu Mašu iz ruku majke oteo Sebastijan Branšu Mišel, tako i odneo je u vozilo u kome ga je čekala Gorin Aleksija Sandrin Branšu.

Vozilom su se uputili ka graničnom prelazu, a u toku vožnje okrivljena Emelin Ulijet Kristel je devojčicu presvukla i promenila joj frizuru kako bi izgledom podsećala na njenu biološku kćer, čiji je pasoš imala u vozilu.

Nakon izvršene otmice otmičari su se sa otetim detetom uputili u pravcu graničnog prelaza radi bekstva iz Srbije.

Međutim na auto-putu, na naplatnoj stanici Šimanovci nisu se zaustavili, već su probili rampu, a u poteri koja je nakon toga usledila policija ih je sustigla neposredno pre isključenja sa auto-puta za Sremsku Mitrovicu i lišila slobode.

Devojčica je nakon toga vraćena roditeljima.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lovic g 8

    30. novembar 2015 | 17:51

    Јок ја сам. Демократски ко на западу , удри стоку пендреком по бубрезима. И овако зло нам долази од њих па најбоље да их пусте.

  • liz

    30. novembar 2015 | 21:32

    ma sta nismo krivi....u buvaru svo troje....sram ih bilo!

  • mm

    30. novembar 2015 | 16:58

    jos ce da im se izvinjavaju sto su ih uhapsili???ljudi da li je ovo moguce???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA