MERKELOVA PROTIV ISLAMSKE DRŽAVE: Nemačka šalje 1.200 vojnika da se bore protiv džihadista!

Glavnokomandujući nemačkog Bundesvera, general Folker Viker, juče je objavio da bi Nemačka mogla da pošalje 1.200 vojnika na Bliski istok do kraja godine kako bi pružila uslužnu podršku avionima i brodovima koji se bore protiv ISIS

  • 15

Nemačka vlada planira da uputi do 1.200 vojnika koji bi pomogli u borbi protiv ekstremističke Islamske države, izjavio je danas portparol nemačkog Ministarstva odbrane Jens Flosdorf.

DŽIHADISTI NAM SE PRIBLIŽAVAJU? Oko 120 pripadnika Islamske države na NEKOLIKO SATI od Beograda!

Flosdorf je rekao da je brojka od 1.200 vojnika "gornja granica", prenela je agencija AP.

Kabinet bi u utorak trebalo da predloži tu misiju koju potom treba da odobri parlament.

Glavnokomandujući nemačkog Bundesvera, general Folker Viker, juče je objavio da bi Nemačka mogla da pošalje 1.200 vojnika na Bliski istok do kraja godine kako bi pružila uslužnu podršku avionima i brodovima koalicije zemalja koje se bore protiv Islamske države.

Plan koji tek treba da odobri parlament ne uključuje direktno učešće u vazdušnoj ofanzivi koalicije, rekao je Viker za "Bild am zontag".

Nemačka javnost protivi se slanju svojih trupa u inostranstvo, izuzev u mirovnim misijama, jednim delom i zbog sećanja na militarizam nacista.

Kako Rojters navodi, nemački zvaničnici tvrde da kancelarka Angela Merkel razmatra veću ulogu Nemačke u borbi protiv Islamske države kako bi zauzvrat Berlin dobio podršku francuskog predsednika Fransoa Olanda za rešavanju izbegličke krize u Evropi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA