UBIO DEČAKA (13) zbog krađe, a tužilaštvo odbilo da ga smesti u ZATVOR!

Policajci su, pošto su u nedelju došli po pozivu na lice mesta, zatekli dečaka Martineza Smit-Pejna, koji je Afroamerikanac, kako leži u nesvesti i krvari u sporednoj uličici u Sent Luisu, a nešto kasnije on je preminuo u bolnici

  • 9

Američka policija uhapsila je muškarca koji je iz vatrenog oružja ubio 13-godišnjeg dečaka pošto ga je uhvatio kako krade iz njegovog automobila, ali je državno tužilaštvo odbilo da podnese optužnicu, saopštila je danas policija.

PRVO JU JE PRETUKAO, A ZATIM PREGAZIO AUTOM: Očuh ubijene Jelene tvrdi da mu je bivša "Pinkova zvezda" brutalno ubila dete!

Policajci su, pošto su u nedelju došli po pozivu na lice mesta, zatekli dečaka Martineza Smit-Pejna, koji je Afroamerikanac, kako leži u nesvesti i krvari u sporednoj uličici u Sent Luisu, a nešto kasnije on je preminuo u bolnici, prenela je agencija AFP.

- Istraga je pokazala da je žrtva, zajedno sa još dva maloletnika, pokušao da ukrade određene stvari iz nezaključanog parkiranog vozila, kad ih je prekinuo osumnjičeni, koji je zatim na njih pucao - navodi se u saopštenju policije.

Osumnjičeni, za kojeg se samo navodi da je 60-godišnji Afroamerikanac, odmah je priveden, ali je zatim i pušten pošto je tužilaštvo "odbilo" da na zahtev policije podigne optužnicu, navela je policija.

Nije poznato da li su tinejdžeri pretili muškarcu pre nego što je on otvorio vatru, a policija nije želela da navede više detalja o ovom slučaju.

Foto: Flickr/Geoffrey Fairchild Foto: Flickr/Geoffrey Fairchild

Tužilaštvo je smrt dečaka opisalo kao "užasnu tragediju", ali je dodalo i da su "zakoni savezne države Misuri o pravu vlasnika da zaštiti sebe i svoju imovinu komplikovani".

Kao i u mnogim drugim američkim saveznim državama, i u Misuriju zakon dozvoljava upotrebu smrtonosne sile ukoliko se neko oseća ugroženim.

U praksi se taj zakon često interpretira pravom upotrebe smrtonosne sile u cilju zaštite imovine, što je mnogo puta na sudu iskorišćeno za pokušaj odbrane, sa različitim uspehom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej

    1. decembar 2015 | 09:26

    Tako je kad se ide u kradju.

  • Pokojni Toza

    1. decembar 2015 | 09:06

    Bravo.

  • Pedja

    1. decembar 2015 | 10:36

    Naravno, tako treba, a ne kao kod nas da covek brani svoju porodicu od naoruzanog lopova koji mu je upao u stan u sred noci, zavrsi na optuzenickoj klupi i suocava se sa optuzbom za ubistvo. Sramota kakvo smo drustvo postali, pravosudje je ovde samo da bi branilo kriminalce i politicare a narod... pa koga zanima narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA