OVO JE TAJNO ORUŽJE KOJIM RUSI mogu da istrebe sve što hoda u Siriji! (FOTO) (VIDEO)

Međunarodno pravo zabranjuje upotrebu belog fosfora u zonama sa "koncentracijom civila", a prema video-snimcima i fotografijama Rusi za bombardovanje džihadista koriste baš ovo oružje

  • 35

Pojavili su se navodi da ruske snage koriste smrtononosi beli fosfor u svojim vazdušnim napadima u Siriji, piše danas britanski tabloid "Miror".

MERKELOVA PROTIV ISLAMSKE DRŽAVE: Nemačka šalje 1.200 vojnika da se bore protiv džihadista!

Na Tviteru su se pojavile fotografije koje navodno prikazuju kako se ovo sporno zapaljivo oružje, koje može da ubije trovanjem ili spaljivanjem, koristi u vidu "vatrene kiše" iznad Rake, uporišta Islamske države, gde živi i brojno civilno stanovništvo.

Fotografije je postavila korisnica te društvene mreže pod nalogom Moonor27, na čijem profilu piše da je muslimanka iz Iraka čije je ime Sara i da pomaže nevinim žrtvama.

Ispod fotografije je napisala: "U ime zaštite đavola (sirijskog predsednika Bašara) Asada, ratni zločini ruskim vazdušnim udarima uz korišćenje fosfornih bombi na Raku".

Verodostojnost fotografija za sada nije potvrđena, navodi "Miror".

Printskrin: YOutube/War Clashes Printskrin: YOutube/War Clashes

Ženevska konvencija definiše "zapaljivo oružje" kao "pre svega dizajnirano da zapali objekte ili da prouzrokuje opekotine kod osoba usled vatrenog ili toplotnog dejstva ili kombinacije dejstava, proizvedenih hemijskom reakcijom supstance koja se baca na metu".

Međunarodno pravo zabranjuje upotrebu belog fosfora u zonama sa "koncentracijom civila", navodi britanski tabloid.

U medicinskom smislu, beli fosfor može da dopre do mekog tkiva u ljudskom telu kada se udahne ili proguta, dok duboko apsorbovanje te hemikalije može da prouzrokuje oštećenje srca, jetre i bubrega, a u nekim slučajevima i smrt.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gugi

    1. decembar 2015 | 14:49

    A jel zabranjen i uranijum?????

  • Kiza

    1. decembar 2015 | 15:52

    Kad su nas postenjacine iz nato-a gadjale kasetnim bombama i osiromasenim uranijumom to je bilo prihvatljivo i normalno , zato sada pola Srbije ima ili rak ili neku posledicu od bombardovanja. Sta se onda naj veci licemeri i zlotvori (Englezi) bune zbog belog fosfora.

  • OU"Sima požarevac

    1. decembar 2015 | 23:57

    NATO je 1999. Koristio osiromaseni uranijum u bombardovanju Srbije, a on je tada a i sada bio "DOZVOLJEN".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA