JEZIVO: Džihadisti iz Srbije vodili žene i decu da UBIJAJU i KOLJU za ISIS!

- Računa se da je oko 300 pripadnika Islamske države sa Kosova, koji su otputovali i ratovali u Siriji i Iraku. Među njima ima i žena i dece. Prema našim podacima tamo je još oko 80 osoba - kazao je direktor direkcije protiv terorizma u Policiji Kosova

  • 3

Od 2012. godine, od početka oružanog sukoba u Siriji, oko 300 osoba sa Kosova borilo se na strani terorističkih organizacija El Nusra i Islamske države, podaci su Policije Kosova. Od te dve organizacije, Islamska država privlačnija je za ljude sa Kosova i uopšte za Albance iz svih delova zapadnog Balkana, a trenutno je u ratnoj zoni još oko 80 kosovskih Albanaca, navela je policija.

NAJVEĆI KOLJAČ DŽIHADISTA JE U SRBIJI: Glavoseča Lavdrim Muhadžeri koristi lažni pasoš na ime "Boban Depić"?!

Prema podacima policije, među 300 ljudi sa Kosova ima žena i dece koji se bore na strani terorista. Portal "Exporess" navodi da je među teroristima i 40 žena koje su otputovale zajedno sa svojim muževima. Neki su sa sobom poveli i decu.

DŽIHADISTA JOJ JE ISPRAO MOZAK PREKO FEJSBUKA, SADA "UBIJA" LJUDE BOMBAMA! Ispovest oca čija je ćerka otišla u ISIS

Foto-ilustracija: Profimedia/Polaris Foto-ilustracija: Profimedia/Polaris

- Računa se da je oko 300 pripadnika Islamske države sa Kosova, koji su otputovali i ratovali u Siriji i Iraku. Među njima ima i žena i dece. Prema našim podacima tamo je još oko 80 osoba - kazao je direktor direkcije protiv terorizma u Policiji Kosova Ljuan Keka.

Kako je rekao, zvanični podaci govore i o oko 50 grđana Kosova koji su ubijeni tokom rata u ove dve zemlje, dok se računa da se najveći broj vratio, ili udaljio iz zona sukoba.

- Jedan broj njih suočio se sa zakonskim procedurama kada se vratio na Kosovo - naveo je Keka.

Foto-ilustracija: Twitter Foto-ilustracija: Twitter

On je rekao da kosovska policija nema informaciju da se iz zone sukoba vratio i Ljavdim Muhađiri iz Kačanika, poznat po zločinima koje je počinio tokom rata u Siriji.

- Protiv njega je izdata međunarodna crvena poternica i on će bilo gde da se pojavi sigurno biti uhapšen - kazao je Keka.

Građani Kosova se terorističkim grupama pridružuju preko Makedonije, odakle sa skopskog aerodroma putuju za Istanbul, da bi posle toga nastavili za Siriju ili Irak.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    2. decembar 2015 | 09:47

    Што више њих оде тамо, то боље по нас.

  • Bane78

    2. decembar 2015 | 09:11

    Ne mogu da shvatim da kada su ovakve stvari u pitanju Kosovo se uvek zove Srbija. U svim ostalim slucajevima ono je odvojeno od nas.

  • Lili

    2. decembar 2015 | 09:35

    Vreme je da svi odu sa srpske zemlje,ne mozemo ovako gledati mirno da nas ubijaju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA