I OVO SU DOKAZI DA TURSKA KUPUJE NAFTU OD ISIS-A: Sirijski general ima fotografije koje rešavaju ono o čemu priča ceo svet

- Imamo fotografije naftnih ugovora zaključenih između Turske i Islamske države - rekao je general Slobodne sirijske vojske

  • 9

General Slobodne sirijske vojske Hosam el Avak potvrdio je danas da vojska poseduje dokaze da Turska kupuje naftu od ekstremne Islamske države (IS) u Siriji i u Iraku.

VRH RUSIJE: Ovo su dokazi da je Turska uključena u ilegalnu trgovinu naftom sa Islamskom državom (VIDEO)

Avak je Sputnjiku rekao da sirijska armija ima fotografije ugovora o kupovini nafte, koje je turska strana potpisala sa terorističkom organizacijom IS, koja kontroliše velike površine naftnih polja u tim zemljama.

- Imamo fotografije naftnih ugovora zaključenih između Turske i IS...Takođe, imamo i fotografije kupovine ''Tojotinih'' vozila, na kojima se vidi znak katarskog distributera vozila ''Ganem''. Ovi automobili su uvezeni u Siriju zajedno sa oklopnim vozilima koje teroristi koriste za prevoz svojih lidera - izjavio je general Avak.

Ekstremističke islamske frakcije su, prema njegovim rečima, dobijale podršku Turske i pre pojave IS, a pomoć im je poslata preko planine Korosajah u blizini Bavabet el Salam na tursko-sirijskoj granici.

Naftna platforma. Foto: AP / Tanjug Naftna platforma. Foto: AP / Tanjug

Avak tvrdi i da je turska obaveštajna služba koristila ugovore (potpisane sa ekstremističkim frakcijama) i u druge svrhe - ekstremističke organizacije su se takođe bavile prevozom ukradene opreme iz fabrika i laboratorija iz sirijskog grada Alepa u Tursku.

On je napomenuo i da je Muslimansko bratstvo u Siriji nadgledalo koordinaciju ovih poslova, kako bi zaustavilo delovanje Slobodne sirijske vojske i drugih umerenih grupa.

General Avak šefa turske obaveštajne službe Hakana Bajdana smatra odgovornim za sve te ugovore, dodajući da je dokaze pokazao njihovim prijateljima u regionu i u svetu, ali da predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan insistira na daljoj podršci islamskim ekstremistima u regionu, naveo je Sputnjik.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    2. decembar 2015 | 18:43

    Sto bi Sveti Vladika Njegos rekao: "Trgovac ti laze sa osmijehom, zena laze suze prosipljuci, niko krupno ka' turcin ne laze".

  • Mire

    2. decembar 2015 | 17:07

    Nema od ostavke nista pre ce turcin zaratiti sa celim svetom nego da podnese ostavku.

  • Blickrig

    2. decembar 2015 | 19:17

    Pa protiv koga se bori turska mozda protiv vanzemaljaca he

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA