ISPOVEST STRICA KIM DŽONG UNA: "Morao sam da pobegnem od tog užasnog režima"

- Moja žena je mislila da joj možemo priuštiti dobar tretman u SAD. Otišao sam tamo zbog straha od onoga što bi vlasti mogle da nam učine - kazao je Ri

  • 18

Stric Kim Džong Una rekao je kako su strah i smrtonosna politika Pjongjanga naterali njega i njegovu suprugu da pobegnu u SAD pre 20 godina.

GLEDALA SAM KAKO MI SILUJU MAJKU, PRODALI SU NAS ZA ŠAKU DOLARA: Jeziva ispovest zlostavljane devojke (VIDEO)

U intervjuu za južnokorejsku novinsku agenciju Jonhap, Ri Kang je kazao kako su pre 20 godina bili strašno zabrinuti "šta će od njih ostati u nemilosrdnoj borbi za moć koja će uslediti nakom smrti Kimovog oca, Kim Džong-Ila".

- Nakon što sam proveo gotovo dvadeset godina uz Kim Džong Ila, osetio sam okrutnost moći. Pomislio sam kako nije dobra ideja da živim u blizini - kazao je Ri, koji je oženjen Ko Jong-Suk, mlađom sestrom majke Kim Džong Una.

Ri i Ko su bili zaduženi za brigu o Kim Džong Unu dok je kao tinejdžer i dok je studirao u Švajcarskoj, a onda su odlučili da pobegnu u Ameriku, radije nego da se vrate u Severnu Koreju.

Kimova majka u tom je trenutku bila vrlo bolesna u lečila se u Evropi, a na kraju je umrla u Francuskoj 2004. godine.

- Moja žena je mislila da joj možemo priuštiti dobar tretman u SAD. Otišao sam tamo zbog straha od onoga što bi vlasti mogle da nam učine - kazao je Ri.

To je bilo 13 godina pre nego što je Kim Džong Il preminuo, a prelaz njegove moći na Kim Džong Una protekla je relativno glatko.

Foto: Tanjug/AP/KRT Foto: Tanjug/AP/KRT

Sumnje Rija o zamkama Pjongjanga bile su osnovane. Nakon dve godine na čelu Severne Koreje, Kim Džong Un smaknuo je svog drugog strica Jang Song Taeka.

Nakon toliko godina provedenih u anonimnosti u SAD, Ri i njegova supruga su dali intervju prošle nedelje kada su u javnost izašle informacije da je Ko podnela tužbu u Seulu protiv tri osobe koje su prebegle u Južnu Koreju.

KIM DŽONG UN NAPRAVIO PILULE KOJE STVARAJU SUPERPENISE: Zbog njih su muškarci snažni i ZVERI U KREVETU!

Ko traži ukupno 60 miliona vona za klevete koje su o njoj izrekli u jednoj južnokorejskoj TV emisiji između 2013. i 2014. godine, a obuhvataju tvrdnje da je Ko baratala tajnim fondom Kim Džong Ila, da je njen otac sarađivao s Japanom tokom kolonijalne vladavine nad korejskim poluostrvom i da se podvrgla plastičnoj operaciji nakon što je prebegla u Ameriku.

- Moja supruga ima problema sa srcem i vrlo je uznemirena zbog onoga što su izrekli - kazao je Ri za Jonhap. U intervjuu nije otkriveno gde par živi u Sjedinjenim Državama, no zna se da Ri vodi uspešnu firmu za hemijsko čišćenje.

Imaju dva sina i ćerku, koji pohađaju univerzitete u različitim američkim državama.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Lune

    11. decembar 2015 | 15:06

    Oklen novci strikane...za putovanje i sve ostalo " od rezima"..?

  • Dr Lune

    11. decembar 2015 | 20:40

    Strikan ko Momcilo Djujic,mora da peva CIA pesmicu,da ga ne isporuce nazad !!!

  • TT

    11. decembar 2015 | 18:36

    Diktature takve vrste nemaju perspektivu. Trajaće dok diktator i njegov režim uspevaju da narod drže podjarmljen represivnim aparatom i izolacijom ali pre ili posle doće do svrgavanja nametnutoga diktatorskoga jarma. Pretvaranje jedne drżave i njenoga naroda u diktatorov privatni feud i prćiju neće moći doveka trajati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA