JEZIVO: U telefonima izbeglica pronađene slike egzekucija, odrubljenih glava i zastave ISIS-a

Među pronađenim sadržajem bile su i fotografije mrtve dece i drugih žrtava rata. Osim toga, na mnogim fotografijama su zastave ISIS-a i simboli drugih terorističkih organizacija

  • 5

U mobinim telefonima stotina migranata koji su zatražili azil u Norveškoj pronađene su uznemirujuće fotografije smaknuća, odrubljenih glava i zastava Islamske države, piše norveški list "Netavisen".

EVO KOLIKO JE ISLAMSKA DRŽAVA ZAPRAVO BLIZU EVROPI: Šokiraćete se kada budete videli mapu! (FOTO)

Policijska kancelarija za migrante prisiljena je da radi prekovremeno zbog povećanog priliva migranata u tu zemlju. Prilikom pretresa na granici, policija je u stotinama telefona pronašla fotografije i snimke brutalnih smaknuća, kao i snimke ljudi kako drže odrubljene glave i ruke.

Među pronađenim sadržajem bile su i fotografije mrtve dece i drugih žrtava rata. Osim toga, na mnogim fotografijama su zastave ISIS-a i simboli drugih terorističkih organizacija.

Printskrin: ISIS Printskrin: ISIS

Erik Haugland, iz norveškog programa za azilante, navodi kako je moguće da su fotografije i video-snimci nastali iz nevinih pobuda, odnosno jer su migranti hteli imati dokaz o stradanjima i zločinima kojima su bili izloženi u svojoj domovini. Druga je mogućnost da su takvim materijalima hteli da zavaraju teroriste i osiguraju nesmetan prolaz kroz područja koja su pod kontrolom džihadista.

Ranije ovog meseca pojavile su se informacije kako ISIS iskorićava migrantsku krizu kako bi teroristi neopaženo ušli u Evropu. Najmanje trojica napadača na Pariz ušla su u Evropu predstavljajući se kao izbeglice. Među njima je i Abdelhamid Abaud, mozak terorističkih napada na Pariz, koji je ubijen u policijskoj raciji u četvrti Sen Deni.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

ISIS MOŽE DA ŠTAMPA SIRIJSKE PASOŠE: FBI se plaši lažnih izbeglica koje ulaze u SAD!

Falsifikovan pasoš pronađen je u blizini jednog bombaša samoubice koji se razneo pored fudbalskog stadiona, zbog čega su postala sve glasnija nagađanja da ISIS-ovci imaju razvijen mehanizam za lažiranje ličnih isprava.

Američke vlasti objavile su ove nedelje kako postoji sumnja da ISIS poseduje mašine za izradu lažnih pasoša pomoću kojih njihovi članovi lakše dolaze do Zapada. Amerikanci su tu informaciju dobili od neimenovanog, ali "pouzdanog" izvora, međutim ti navodi nisu još potvrđeni, javlja Dejli Mejl.

(Telegraf.rs / Izvor:24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velislav

    15. decembar 2015 | 16:37

    Dolaze ih stotine hiljada...da se udruže pobedili bi ISIS. Druge namere oni imaju.

  • Popi

    15. decembar 2015 | 17:31

    Svi ti koji u telefonima imaju zastave Isisa i jesu teroristi i treba ih odmah pozatvarati.

  • Alex

    16. decembar 2015 | 22:59

    Lele cuj ti ce amere pa verovatno pasose lazne dobiju u americkoj ambasadi gde bi drugde?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA