U ovom restoranu naplaćuju udisanje VAZDUHA, ali bukvalno! Evo koja je cena

Gosti restorana u Kini su za dodatnu uslugu saznali tek nakon ručka, pošto im je uručen račun na kojem je pisalo da se udisanje čistog vazduha po osobi naplaćuje

  • 1

Čist vazduh u Kini dobio je svoju cenu. Naime, zbog gustog smoga koji je prekrio delove zemlje, vlasnik restorana u istočnom kineskom gradu Žangđangu nabavio je nekoliko apararta za filtriranje vazduha, pa je počeo i da ga naplaćuje.

(INTERAKTIVNA MAPA) POGLEDAJTE KOLIKO JE ZAGAĐENA SRBIJA: NASA objavila mapu sa nivoima OPASNOG AZOT DIOKSIDA!

Uz svaki obrok udisanje čistog vazduha naplaćuje se jedan juan po osobi (oko 18 dinara).

Gosti restorana su za dodatnu uslugu saznali tek nakon ručka, pošto im je uručen račun na kojem je pisalo da se udisanje čistog vazduha po osobi naplaćuje jedan juan.

Gosti su se žalili lokalnim vlastima koje su vlasnicima restorana, a nakon toga vlasnicima restorana naređeno je da ukinu naplatu dodatnog troška, potš to nije u skladu sa zakonom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U objašnjenju stoji da udisanje filtriranog vazduha u restoranima nije izbor gostiju i da se zato ta pogodnost ne sme da naplaćuje. Priča je procurila na društvene mreže, na kojima je većina korisnika komentirala da bi vrlo rado platila juan za olakšano disanje.

Zbog najvećeg zagađenja vazduha u istoriji kineske prestonice, u Pekingu je prošle nedelje proglašena crvena uzbuna, koja predstavlja najveći stepen zagađenja.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    15. decembar 2015 | 17:30

    I u Beogradu, se udisanje placa, krox porez, u zavisnost od zone, u kojoj - zivis... ( Neki se, od poreza koji placaju, zbog kuca, podignutih,pre II sv.rata, bukvalno - guse.}...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA