HRVATSKA IDE NA NOVE IZBORE: Ako do utorka ne bude poznat mandatar, ponovo na glasanje

- Sutra u 12 sati imaćemo sastanak s onom prvom stranom koja je pristala. Druga strana, ako se želi priključiti sastanku, pozvani su - izjavio je Božo Petrov

  • 2

Lider hrvatske koalicije Most Božo Petrov izjavio je danas da u pregovorima o novoj hrvatskoj vladi više neće biti odugovlačenja i da će se, ako do utorka ne bude poznat mandatar, ići na nove izbore.

HRVATSKA TRAŽI PREMIJERA: Raspisali oglas na internetu. Da li biste se prijavili?

On je na konferenciji za novinare pozvao SDP Zorana Milanovića na za sutra dogovoreni sastanak Mosta i HDZ-ove "Domoljubne koalicije".

- Sutra u 12 sati imaćemo sastanak s onom prvom stranom koja je pristala. Druga strana, ako se želi priključiti sastanku, pozvani su - izjavio je Petrov novinarima.

Koalicija "Hrvatska raste" saopštila je nedugo zatim da će se odazvati pozivu na sutrašnji sastanak Mosta i "Domoljubne koalicije", potvrđeno je agenciji Hina iz SDP.

Za sada, međutim, nije poznati ko će u ime koalicije učestvovati na sastanku, s obzirom da je predsednik SDP Zoran Milanović u Briselu.

Printskrin: YouTube/Al Jazeera Balkans Printskrin: YouTube/Al Jazeera Balkans

Sastanak sa HDZ-om Most je dogovorio nakon što je Glavni odbor SDP-a odbio, a HDZ "uslovno prihvatio" njihov predlog tripartitne vlade predvođene nestranačkim premijerom.

Iz Mosta su poručili da nastavljaju pregovore samo s jednom stranom, ali i da ostavljaju otvorena vrata i SDP-ovoj koaliciji "Hrvatska raste", na šta im je Milanović poručio da je SDP spreman da razgovara i o saradnji sa delom "Domoljubne koalicije" i o Boži Petrovu, ali i o nestranačkoj osobi kao o mogućem mandataru za sastavljanje nove vlade.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA