SPASIBO, HVALA BRAĆO! Rusi se zahvalili Srbima na ovom predivnom gestu! (FOTO)

Ispod zahvalnice se nalazi više od 300 komentara mahom ruskih korisnika Fejsbuka, dok je ovaj post podeljen 1.630, a lajkovan 19.194 puta

  • 36

Na Fesjbuk stranici "Ruska federacija -  Rusija", osvanula je zahvalnica srpskom narodu, zbog murala koji se juče pojavio u novosadskom naselju Detelinara, a koji je posvećen poginulom ruskom pilotu pukovniku Olegu Anatoljeviču Peškovu, stradalom prilikom obaranja ruskog aviona na turskoj granici.

PUTIN PILOTU OBORENOG AVIONA dodeljuje Zvezdu Heroja posthumno!

Administratori ovog fan pejdža, okačili su sliku novosadskog murala, sa porukom "Hvala braćo Srbi za grafit s našim poginulim pilotom Peškovim Olegom Anatoljevičem".

Ispod zahvalnice se nalazi više od 300 komentara mahom ruskih korisnika Fejsbuka, dok je ovaj post podeljen 1.630, a lajkovan 19.194 puta.

Ovu akciju su sprovele Srpska liga, Istočna alternativa i Narodna mreža, sa idejom da njegovo lice opominje sve borce za slobodu, a u čast čoveka koji je dao svoj život u odbrani otadžbine i naroda.

Printskrin: Facebook/Росси́я - Российская Федерация - Russia Printskrin: Facebook/Росси́я - Российская Федерация - Russia

"OBARANJE RUSKOG AVIONA JE PLANIRANA PROVOKACIJA": Lavrov poručio da Rusija nije u ratu sa Turskom (VIDEO)

Inače, pored grafita, kao simbol zaštitničke Rusije prema pravoslavlju i sprskom narodu, ispisana je ruska pesma "Odakle počinje otadžbina", poznata kao himna ruskih bezbednosnih snaga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    20. decembar 2015 | 12:56

    Mozda sam lud ali sav se najezim kada citam i gledam ovo.Mozda nam je Evropa interes(u to ni sam ne verujem) ali srce je na drugoj strani-prema Rusiji okrenuto.

  • Mare BL

    20. decembar 2015 | 12:55

    BRAVO NOVI SAD , SRPSKA LIGA JE OVIM GESTOM JOS VISE ZBLIZILA RUSE I SRBE , ZIVJELA RUSIJA ZIVJELA SRBIJA.

  • Sergej Danilovič

    20. decembar 2015 | 12:55

    Bravo Novi Sade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA