RUSI UOČILI 12.000 NAFTNIH CISTERNI NA TURSKO-IRAČKOJ GRANICI: Avioni uništili 2.000 tankera dosad, šta tek sledi? (VIDEO)

- U trenutku nagledanja u području oko Zahoa, nalazilo se 11.775 naftnih cisterni i kamiona sa obe strane tursko-iračke granice. Od tog broja, na teriritoriji Turske nalazilo se 4.530 njih, dok je 7.245 uočeno u Iraku - rekao je načelnik glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije

  • 15

Ruska obaveštajna služba zabeležila je skoro 12.000 naftnih cisterni na tursko-iračkoj granici, a ruski avioni su, tokom prethodne nedelje, uništili 37 objekata za proizvodnju i preradu nafte, koje koriste teroristi, izjavio je danas načelnik glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije Sergej Rudskoj.

RUSI IM RAZNELI 500 CISTERNI NAFTE: Kamioni Islamista sravnjeni sa zemljom! (VIDEO)

On je dodao da je od početka ruske operacije u Siriji uništeno oko 2.000 naftnih cisterni, prenosi TAS S.

- Tokom protekle nedelje, 37 objekata za proizvodnju i preradu nafte, koje su koristili teroristi, je uništeno, kao i 17 konvoja koji prevoze naftne proizvode - rekao je Rudskoj.

On je dodao da je ruska obaveštajna služba zabeležila je skoro 12.000 naftnih cisterni na tursko-iračkoj granici u području oko prelaza Zaho, koji je deo istočne rute koju džihadisti koriste za nelegalnu naftnu razmenu.

- U trenutku nagledanja u području oko Zahoa, nalazilo se 11.775 naftnih cisterni i kamiona sa obe strane tursko-iračke granice. Od tog broja, na teriritoriji Turske nalazilo se 4.530 njih, dok je 7.245 uočeno u Iraku - rekao je Rudskoj.

Kako je naveo, ruski avioni primorali su džihadiste da počnu da prevoze naftu u Tursku koristeći "severne" i "zapadne" rute i krećući se noću.

- Oni maskiraju cisterne u obične kamione i kreću se u malim kolonama od nekoliko desetina vozila - objasnio je on.

Međutim, kako je naveo, značajno se smanjio broj naftnih cisterni koje se od Sirije ka Turskoj kreću nelegalnim "severnim" i "zapadnim" rutama za transport nafte.

- Prema satelitskim podacima, broj naftnih cisterni koji se kreću severnom rutom ka postrojenjima za preradu nafte u Batmanu se značajno smanjio prethodnih nekoliko dana - rekao je Rudskoj.

On je dodao da je slična situacija uočena na zapadnoj ruti Rejhanli - Iskenderun gde je, kako je istakao, broj vozila smanjen na 265.

Ruske vazdušne snage izvele su 5.240 naleta od 30. septembra, kada su počeli operaciju u Siriji, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

- Od 30. septembra, ruska avijacija je u Siriji izvela 5.240 naleta, uključujući 145 naleta aviona strateške, raketne i daleke bombarderske avijacije - rekao je načelnik glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije.

On je dodao da su ruske snage juče izvele 89 udara po objektima islamista u Siriji, prenosi AP.

- Samo juče je izvedeno 189 udara po objektima ekstremista, od kojih su 142 planirana - rekao je Rudskoj.

Sirijske vladine snage i patriotski odredi opozicije deluju i postižu najviše uspeha u provincijama Alepu i Latakiji i predgrađima Damaska, navodi Sputnjik.

- Uz podršku ruske avijacije, vladine snage, kao i odredi patriotski raspoložene opozicije, nastavljaju da vode ofanzivu protiv odreda ekstremista u svim pravcima. Najveći uspeh postignut je u provincijama Alepu i Latakiji i predgrađima Damaska - rekao je Rudskoj.

Sirijska vojska uz podršku ruske avijacije sužava obruč oko terorista u predgrađu Damaska, naveo je ruski general.

- U predgrađima Damaska vladine snage su uspele da uspostave kontrolu nad naseljem Masrdž Sultan i nastavljaju sa čišćenjem tog područja, sužavajući krug oko nelegitimnih oružanih formacija u pravcu Našabija, Nula, Duma, Zibdina - dodao je Rudskoj.

Sirijska vojska je uz podršku ruske avijacije u Latakiji uspostavila kontrolu nad ključnom visoravni Džebel Nobom i očistila od militanata naselje Kepir, rekao je ruski general.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 4444164444

    25. decembar 2015 | 15:27

    Cupaju kose turci od muke,još samo da RUSI naoružani kurde i eto igranke i u samoj Turskoj!!!

  • Milorad

    25. decembar 2015 | 14:15

    Rusija treba da nastavi svoje akcije u Siriji,isto tsko da podrzi Irak,i da pomogne Afganistan.Svjet mora shvatiti da Rusija danas pomaze pravdu i mir,amerika mora odustati od svojih dvolicnih akcija i teskog licemjerja koje provodi da nas,isto tako bler i klinton moraju u Hag ,optuzba genocid nad Srbima ,i uticaj na nato sa destruktivnim k laznim informacijama protiv SRPSKOGNaroda.....itd...itd.

  • brana

    26. decembar 2015 | 00:27

    Busi aaaahahahaha,busi aaahahahahaha!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA