NAJVEĆA SPASILAČKA AKCIJA U ISTORIJI: Čak 4.000 ljudi spaseno od sigurne smrti!

Italijanska obalska straža je objavila da je tokom božićnih praznika, od četvrtka do nedelje, koordinisala spasavanje više od 3.000 ljudi, dok je norveški brod "Siem Pilot" spasao 931 izbeglicu, uključujući 26 maloletnika, i jutros ih transportovao u Palermo na Siciliji

  • 1

Oko 4.000 izbeglica i migranata spaseno je tokom proteklog vikenda u vodama Sredozemnog mora, između Italije i severne Afrike, a nove operacije spasavanja očekuju se i tokom poslednjih dana ove "vanredne" godine, saopštili su italijanski zvaničnici.

SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD NA ITALIJU: Anonimusi ne prestaju sa borbom protiv džihadista

Italijanska obalska straža je objavila da je tokom božićnih praznika, od četvrtka do nedelje, koordinisala spasavanje više od 3.000 ljudi, dok je norveški brod "Siem Pilot" spasao 931 izbeglicu, uključujući 26 maloletnika, i jutros ih transportovao u Palermo na Siciliji, prenela je agencija AFP.

Prema navodima italijanskih medija, tri osumnjičena krijumčara ljudi, među kojima su dva Gambijca i jedan Somalijac, uhapšeni su u Palermu nakon što je norveški brod pristao u toj luci.

Komandant obalske straže, admiral Vićenco Melone je izjavio: "Naši napori za spasavanje izbeglica će se nastaviti i u narednim danima, ali već možemo da kažemo da je 2015. bila vanredna godina."

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Gotovo jedan milion tražilaca azila ili migranata je stiglo u Evropu od početka ove godine, a najmanje 3.692 osobe su poginule u pokušaju da pređu Sredozemno more i stignu na "stari kontinent", pokazuju podaci Međunarodne organizacije za migracije.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludi Milojko@

    29. decembar 2015 | 07:57

    Kad će se evropski državnici osvijestiti i tu islamsku vojsku početi vraćati nazad odakle su došli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA