OPŠTINA NEGOTIN organizuje javnu RASPRAVU o temama od interesa iz javnog informisanja

Prezentacija i rasprava o predloženim temama biće organizovana 12. januara 2016. godine u 11 časova u maloj sali opštine Negotin

  • 0

Opština Negotin sprovešće u januaru 2016. godine javnu raspravu o temama koje su od javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Teme koje predlaže opština Negotin biće dostupne na njenom sajtu www.negotin.rs.

Član Opštinskog veća opštine Negotin Dejan Todorović precizira da će prezentacija i rasprava o predloženim temama biti organizovana 12.januara 2016. godine u 11 časova u maloj sali opštine.

- Tim povodom, pozivamo sve zainteresovane da uzmu učešće u javnoj raspravi - kaže Todorović.

Primedbe, predloge i sugestije se mogu dostaviti pisanim putem sa naznakom "Teme od javnog interesa u oblasti javnog informisanja“ a na ime i adresu: Dejan Todorović, član Opštinskog veća Opštine Negotin, 19300 Negotin, Trg Stevana Mokranjca 1, ili putem elektronske pošte na e-mail adresu: dejan.todorovic@negotin.rs.

Potpisan ugovor o realizaciji projekta “Moja druga teta”

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Po okončanju postupka javne rasprave analiziraćemo sve predloge i sugestije učesnika u javnoj raspravi, sačiniti izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o temama koje su od javnog interesa u oblasti javnog informisanja, i isti razmatrati na sednici Opštinskog veća - ističe Todorović.

Opština je predložila 13 tema medijskog sadržaja koji su od javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Negotina. Radi se o medijskim sadržajima koji doprinose afirmaciji interaktivnog učešća građana u poboljšanju rada lokalne samouprave, zatim o sadržajima koji su značajni za privredni razvoj i stvaranje povoljnog privrednog ambijenta, medijskim sadržajima iz oblasti obrazovanja i nauke, koji afirmišu rad obrazovnih institucija. Među predlozima su i medijski sadržaji u oblasti kulture i očuvanja kulturnog nasleđa Negotina, kao i oni namenjeni mladima, koji promovišu stručna i naučna dostignuća, zdrav način života, nenasilje i značaj sporta ali i dokumentarno-obrazovni sadržaji u domenu ljudskih prava i sloboda.

Baka Kruna, Negotin foto Milena Djorjdevic (1)

Otkrivena spomen ploča belgijskim lekarima (FOTO)

- Predložili smo i medijske sadržaje edukativnog tipa iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja na teritoriji seoskog područja naše opštine, sadržaje edukativnog tipa iz oblasti borbe protiv korupcije, kao i istraživačke medijske programe u oblasti borbe protiv korupcije. Među temama su i one koje su značajne za očuvanje identiteta nacionalnih manjina koje žive na teritoriji opštine Negotin, sadržaji značajni za inkluziju osoba sa invaliditetom u Negotinu, oni koji su posvećeni energetici, komunalnim temama, kao i promovisanju energetske efikasnosti i primera dobre prakse, teme iz oblasti zaštite životne sredine kao i informativno-obrazovni medijski sadržaji iz oblasti bezbednosti i unapređenja stanja bezbednosti u Negotinu - navodi Todorović.

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA