CRNOGORSKI se uvodi kao zvanični jezik u Srbiji?

Pored jezika, u planu je i da se otvori odeljenje ili kancelarija crnogorskog generalnog konzulata u Vrbasu, gde će se jednom ili dva puta sedmično primati stranke

  • 25

Generalni konzul Crne Gore u Sremskim Karlovcima Miodrag Kankaraš, pozvao je opštinu Vrbas da uvede crnogorski jezik u službenu upotrebu jer su za to, kako kaže, ispunjeni svi zakonski uslovi.

- Zahtev je obnovljen i računamo da Vrbas, koji apsolutno to zaslužuje, treba da ima u službenoj upotrebi crnogorski jezik. Iz ostvarivanja prava na upotrebu jezika crpe se i druga prava koja su značajna za bilo koju nacionalnu zajednicu - istakao je Kankaraš.

PODAJ MI ONU ŠEKIRU DA IŠJEČEM LJEB: U ovom SRPSKOM GRADU uvode CRNOGORSKI JEZIK u službenu upotrebu?

Crnogorski konzul dodaje da je u planu, ako se steknu uslovi, i da se otvori odeljenje ili kancelarija generalnog konzulata u Vrbasu, gde će se jednom ili dva puta sedmično primati stranke.

Ovaj predlog naišao je na osudu javnosti u Srbiji.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

POSLE NEPALA, STIGLI U KINU: Kinezi će STVARNO učiti crnogorski jezik! (VIDEO)

Za Milku Canić ovo je još jedna besmislica.

- To je još jedna besmislica, kao i sve druge besmislice, kada je reč o jeziku, koje dolaze iz bivših jugoslovenskih republika. Muka mi je od toga, izmislili bi i nemušti jezik, samo da ne bude srpski - kaže Milka Canić za Kurir.

Matija Bećković podseća da je crnogorski jezik jedini strani jezik koji se govori na srpskom jeziku.

Direktorka Karlovačke gimnazije dobila otkaz! Razlog je uzburkao celu Vojvodinu!

- Možda bi u Vrbasu, za početak, one koji ga govore, trebalo titlovati. A da li treba da postane službeni jezik - to je u nadležnosti medicine - u svom duhu pojašnjava Bećković.

Crnogorski jezik, inače, do sada je uveden u službenu upotrebu u opštini Mali Iđos.

Da li će Crnogorcima poći ovo za rukom? Ostavite mišljenje u komentarima.  

(Telegraf. rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma mogu da se slikaju

    6. januar 2016 | 01:01

    Mi taj jezik ne priznajemo i ne mozemo da im damo da imaju nesto sto ne postoji.Na kraju krajeva nasa kuca i nase pravo.Nece oni nama u nasoj kuci da odredju jedna saka jada samoproklamovanih Srpskih izroda nazvano "crnogroskom nacijom" trazi da im se prizna ne postojeci jezik.Ma mogu da se sutaju u dupe.Ovo je nasa kuca i mi cemo da odlucimo sta cemo i kako cemo a oni ima da se prilagodjavaju.A posto im i taj jezik kako ga oni nazivaju nije potreban da bi prevodili na Srpski razlog vise da ga ne dobiju.I posto ih ima saka jada jos jedan razlog da nedobiju.I posto su otpadnici i izdajnici Srpskog roda jos jedan razlog da ne dobij i sto su izdali i priznali kosovo jos jedan razlog da ne dobiju.Ja bi im preporucio da se bolje odsele nego da cackaju mecku sto narod kaze "ne soli mi ranu i ne pljuj mi u kacamak".Bolje da povedu racuna o ponasanju nek sagnu glavu i nek podviju rep,bruka i sramota kakvi su i na sta su se izmetnuli...

  • lilit

    5. januar 2016 | 12:33

    U Tirani i Prištini da uvedete crnogorski jezik kao službeni, tamo su vam BRAĆA po naravi i mentalitetu, ali i po biznisu: šverc droge, šverc cigareta...

  • 1389 patriota

    5. januar 2016 | 12:21

    Samo ludaci mogu dozvoliti uvodjenje nekakvog Crnogorskog jezika, Srbijo pamet u glavu, ako se ovako nastavi, nestaće nam Srbski jezik i ćirilica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA