OVAJ DEČAK JE SAM DOČEKAO BOŽIĆ: Marko (13) sa Kosova je tragično izgubio celu porodicu, ali ne dozvoljava da se njegovo ognjište ugasi

Bez oca Gojka (46), majke Dragice (37), sestre Marije (14) i brata Andrije (7) Marko je ostao 11. aprila 2014. - automobilom su sleteli u Ibar i udavili se. Od tada Marko nastavlja život sam, potpuno siguran da sa Kosova i Metohije neće otići

  • 51

I pored toga što je izgubio celu porodicu, Marko Vučinić (13) ne dozvoljava da se tradicija zaboravi, pa je i ove godine u njegovom domu u selu Vuča na Kosovu bilo badnjaka.

KOSOVSKA TRAGEDIJA: Dečak Marko (11), posle smrti roditelja, ostao sam na svetu!

Bez oca Gojka (46), majke Dragice (37), sestre Marije (14) i brata Andrije (7) Marko je ostao 11. aprila 2014. - automobilom su sleteli u Ibar i udavili se. Od tada Marko nastavlja život sam, potpuno siguran da sa Kosova i Metohije neće otići.

- Volim što sam ostao ovde. Ovde je moj dom, moja škola, drugari, familija - nabraja Marko za Blic šta ga još veže za ovaj deo Srbije, pa dodaje:

- Lepo mi je. Svi brinu o meni. Sedmi sam razred, volim matematiku i odličan sam đak, imam puno drugova sa kojim najviše volim da igram fudbal i navijam za Zvezdu.

Iako praznične dane provodi sa tetkinom porodicom u Sočanici, Marko redovno obilazi svoj dom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Lepo mi je. Svi brinu o meni. Sedmi sam razred, volim matematiku i odličan sam đak, imam puno drugova sa kojim najviše volim da igram fudbal i navijam za Zvezdu.

Iako praznične dane provodi sa tetkinom porodicom u Sočanici, Marko redovno obilazi svoj dom.

- Idem redovno kući. Založim šporet, počistim, provetrim sobe i ne plašim se kada sam ostanem da prenoćim. I na Badnji dan ću uneti badnjak u moju kuću. Sa bratom i tečom ići ću u šumu po badnjak. Odem i u crkvu, zapalim sveće - priča dečak.

Omogućimo Marku Vučiniću zdravije uslove za život. Ako želite da pomognete, možete poslati SMS na broj 2552 ili uplatiti sredstva na tekući račun Blic fondacije: 2750010221949709 90 - rsd, Societe Generale Srbija, Beograd. Prilikom uplate potrebno je naglasiti da je pomoć za Marka Vučinića. Za više informacija o tome kako da donirate, pogledajte na ovom linku.

Teča Radojko prekida ga na tren i pita ga da li hoće da pođe sa njim do kuće u Vuči.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Samo on zna kako sve ovo podnosi. Sve zna, ali izbegava da priča o nesreći. Nećemo dozvoliti da se to ognjište ugasi. Pazićemo na Marka i na tu kuću što je ostala. I nedavno smo uz pomoć donatora stavili oluke, zamenili vrata. On će tamo kad-tad da se vrati, moramo da brinemo o kući da ne propadne. Ali teško nam je svima.

Za Markovog staratelja određen je brat od tetke Milan Nikolić i njegova supruga Sanja, koji, poput Marka, kažu da im ništa nije teško.

Marko od Srbije prima dečji dodatak 2.000 dinara, a od Opštine Leposavić 5.000.

Vukoje Vukojević, direktor preduzeća u kojem je 18 godina radio Markov otac, daje mu penziju, a vlasnik kompanije „Ktitor“ Milija Milosavljević donira 250 evra mesečno za školovanje. Sav novac njegovi staratelji ostavljaju na račun u banci da bi Marko posle 18. godine imao od čega da započne samostalni život.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Asdf

    7. januar 2016 | 19:40

    BRAVO BRATINO, GAZI SAMO, SVI KOJI SU U MOGUĆNOSTI NEKA POŠALJU JEDAN SMS BAR, KAD MOGU ZA ŠUND SA FARME ŠTO NE BI MOGLI I ZA OVOG TAKO MALOG A VELIKOG ČOVEKA !

  • Uros

    7. januar 2016 | 23:53

    SRBIJO OVO JE BRUKA SAMO 2,000 DIN.SVAKA CAST OVOM DECKU MENI JE PUNO ZAO OVO SU MU RANE NE IZLECIVE ALI VIDIM DA JE HRABAR DECKO SVAKA CAST SINE DELIJA MOMAK MOZE NEKAKO BROJ OD DECAKA?

  • Prle i tihi

    7. januar 2016 | 23:18

    Vucicu i politicari skolujte ovo neduzno dete ,pomozite mu da izadje na pravi put .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA