DIVIO SE MUDŽAHEDINIMA: Policajac glumio da je Bosanac Muhamed i otkrio teroristu

Terorista je pokušavao na sve načine da se priključi Islamskoj državi, pa je čak i pretio kako će "uraditi nešto slično onome što se desilo u Belgiji i Francuskoj"

  • 1

Gabrijelu Rasmusu se u Velikoj Britaniji sudi zbog planiranja terorističkog napada, a tokom istrage je otkrivena još jedna činjenica, a to je da je hvalio mudžahedine koji su se borili u ratu u BiH.

STRAVIČNO: Džihadista ubio svoju majku jer ga je molila da napusti Islamsku državu

Policijski inspektor se pod imenom Muhamed infiltrirao u krug ljudi za koje se sumnjalo da planiraju terorističke napade. Sve podatke do kojih je došao izneo je tokom svog svedočenja na sudu u Birmingemu.

Rasmus je bio očajan u pokušajima da se pridruži Islamskoj državi, ali kada je odbijen njegov zahtev za vizu i putovanje u Siriju, rekao je kako će "uraditi nešto slično onome što se desilo u Belgiji i Francuskoj".

Rasmus, koji je sebe zvao Abu Junaid, od 2014. godine pa nadalje, sprijateljio se s Muhamedom i rekao mu da ima zadatak da finansira i pronađe potencijalne ekstremiste u Birmingemu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Muhamed se prilikom upoznavanja sa Rasmusom predstavio kao Bosanac, a Rasmus je uputio reči hvale za mudžahedine koji su se borili u ratu u BiH. Rekao je da su uradili dobar posao kako bi pomogli muslimanima u BiH.

Rasmus je kazao Muhamedu i da je dva puta pokušavao da ode u Siriju, ali da je stigao samo do Turske. Bio je veliki pobornik Islamske države i u jednom trenutku je pokušao da uveri suprugu da zajedno odu u Siriju, ali ona to nije htela.

(Telegraf.rs/ Izvor: klix.ba/ dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA