IRAN OSLOBODIO AMERIČKE MORNARE: Vojnici pušteni na slobodu nakon teškog incidenta (FOTO)

Garda je jutros saopštila da je Teheran zatražio od SAD izvinjenje nakon što su iranske vlasti juče zadržale američke mornare

  • 1

Deset američkih mornara, koje je Iranska revluicionarna garda zadržala pošto su povredili iranske teritorijalne vode, pušteni su na slobodu, prenela je državna televizija. 

IRAN ZAROBIO DVA AMERIČKA BRODA I DESET MORNARA: Bura u Persijskom zalivu

Istragom Garde je utvrđeno da su mornari skrenuli u iranske vode zbog pokvarenog navigacionog sistema.

Garda je jutros saopštila da je Teheran zatražio od SAD izvinjenje nakon što su iranske vlasti juče zadržale američke mornare i njihova dva mala patrolna broda zbog povrede teritorijalnih voda Irana.

Američki zvaničnici su saopštili da im je Teheran izneo uveravanja da će posada i brodovi biti brzo i bezbedno vraćeni u SAD.

Mornari su proveli noć u iranskoj bazi na ostrvu Farsi u Persijskom zalivu, a očekuje se da će danas biti prebačeni na američki brod u tom regionu.

Portparol Pentagona Piter Kuk rekao je da su se brodovi kretali između Kuvajta i Bahreina kada su SAD izgubile kontakt sa njima.

Do ovog incidenta je došlo u trenutku kada su pojačane tenzije između Vašingtona i Teherana, a samo nekoliko sati pre nego što je američki predsednik Barak Obama održao govor o stanju nacije pred Kongresom i javnošću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rooserbia-b.luka

    13. januar 2016 | 12:08

    Ma, ne puštaj još...dok im bubrege ne odbijete...i obavezno ih osunetite za primjer...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA