ITALIJANI LEGALIZOVALI MARIHUANU: Dozvoljeno uzgajanje i korišćenje u terapeutske svrhe

Zakon će naime tolerisati ljude koji uzgajaju marihuanu u terapeutske svrhe - sa dozvolom, ali ne i one koji kanabis sade na terasi

  • 10

Italijanska vlada je danas prihvatila uredbu kojom se dekriminalizuje niz malih prekršaja, među kojima kršenje uslova korišćenja marihuane u terapeutske svrhe.

NOVA NADA U BORBI PROTIV RAKA: Naučnici istražuju tajnu životinja koje nikad ne dobijaju tumore

- Ne radi se o dekriminalizaciji prekršaja za one koji uzgajaju marihuanu na terasi, već bi kaznena dela postala administrativni prekršaji za one koji su dobili dozvolu za uzgoj marihuane u terapeutske svrhe, a ne poštuju dobijena uputstva - rekao je Andrea Orlando, ministar pravosuđa.

Oni koji nemaju specijalnu dozvolu za uzgoj marihuane u terapeutske svrhe će biti kažnjeni novčanom i kaznom do godinu dana zatvora.

Ta reforma trebalo bi da rastereti kazneni sastav, kako bi sankcije bile delotvornije. Tako će i vožnja bez vozačke dozvole, ali ne i ponavljanje tog prekršaja, preći iz kategorije kaznenog dela u administrativni prekršaj, iako kazna postaje veća. Do sada je iznosila od 2.200 do 9.000 evra, a sada kazna ide i do 30.000 evra!

Uvrede, opscenosti, iskorišćavanje tuđe lakovernosti i falsifikovanje dokumenata prelaze takođe u područje administrativnih prekršaja.

Podsetimo, u julu 2015. godine više od 200 zastupnika je uložilo predlog zakona legalizacije uzgoja male količine kanabisa za ličnu upotrebu.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča-deda

    16. januar 2016 | 01:35

    Biljku je dala prroda ,a državu su stvorili tirani i paraziti koji i prirodu guše i koji su gori od svake mafije.Neka ljudi sami odlučuju o sebi,a ne gomila umobolnih i prepotentnih tatinih sinova

  • Nikolas

    16. januar 2016 | 09:39

    STA JE SA NASIM POLITICARIMA -KADA CE SE SMILOVATI DA RESE TO VAZNO PITANJE ZA OBOLELE OD KARCINOMA I MS ???!!!?? ZASTO SE KASNI U SVEMU U ZEMLJI SRBIJI ???!! RADI SE O KONCENTROVANOM ULJU MARIHUANE!!

  • Филип

    16. januar 2016 | 07:28

    Jel logicno da se koristi u zdravstvene svrhe, a i dallje da je ilegalna i "opasna". To je samo propaganda velikih duvanskih kompanija, koje ne zele marihuanu u prodavnicama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA