RIZIKOVALI ŽIVOT DA BI SPASILI ZAVEJANOG BOLESNIKA: Komšije ga nosile na rukama boreći se sa snegom i ledom

Osim što se Bojović nalazio u veoma lošem zdravstvenom stanju u opasnosti su bili i životi mladog tehničara Nikole Beševića i vozača Branka Veljovića koji su u prvom navratu spasavanja, sleteli sa kolovoza

  • 4

U selu Kovilje kod Ivanjice dogodila se drama kada su radnici ivanjičke Hitne službe pokušali da dopreme bolesnog Radivoja Bojovića (60) iz smetovima zavejanog zaseoka Smiljevac.

Osim što se Bojović nalazio u veoma lošem zdravstvenom stanju u opasnosti su bili i životi mladog tehničara Nikole Beševića i vozača Branka Veljovića koji su u prvom navratu spasavanja, sleteli sa kolovoza, piše Blic.

- Krenuli smo našom ladom nivom po pacijenta čim su nam javili da je put pročišćen. Međutim na deonici od Međurečja do Bratljeva zbog niskih temperatura led je kovao put i bukvalno nas odvukao u kanal. Morali smo da se vratimo jer dalje nije moglo - priča Bešević.

Bolesnog Radivoja Bojovića četvorica komšija na nosilima su spustili su niz smetove do Kovoljia. Dva kilometra su ga nosili boreći se sa snegom i ledom. 

Tada je stigla vest da medicinski radnici ne dolaze jer su imali nezgodu. Za vraćanje nazad nije bilo snage ni uslova. Smestili su bolesnog Bojovića u obližnju kuću a medicinari su ponovo krenuli u akciju spasavanja, ovaj put potpomognuti policijom i mašinom za čišćenje.

Foto: Flickr/fiat luxe Foto: Flickr/fiat luxe

- Zadužili smo lopate, lance, uz maksimalnu podršku policije i putara krenuli smo u noć punu neizvesnosti. Naravno da nije svejedno, ali u takvim trenucima ne razmišljate o bilo čemu drugom osim da morate stići do pacijenta i zbrinuti ga - kaže medicinski tehničar Nikola Bešević.

Radivoju Bojoviću, koji se nalazio u veoma teškom zdravstvenom stanju, hitna medicinska pomoć bila je neophodna. Zahvaljujući ovim hrabrim ljudima, dobio ju je.

Presudan je i ovaj put bio ljudski momenat, kada i nemoguće postaje moguće.

Na planini, pod smetovima snega i do metar, temperaturi koja je ispod petnaest stepeni Celzijusa, svi zajedno, snagom volje uspeli su da spasu jedan ljudski život.

(Telegraf.rs/ Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA