Ko u Srbiji plati prostitutku, ŽENA I DECA ĆE MU SAZNATI za to, a dobiće i kaznu od 150.000 DINARA?!

- Potrebno je kazniti oba učesnika u prostituciji. Dokle god bude korisnika, biće i pružaoca usluge - kaže advokat Veljko Delibašić

  • 33

Osim prostitutki u Srbiji koje su na udaru zakona, možda će se uskoro u istoj poziciji naći i oni koji "kupuju" njihove usluge. Oni će se kažnjavati novčanom kaznom od 50.000 do 150.000 dinara, ukoliko bude usvojen predloženi amandman na Predlog zakona o javnom redu i miru.

UKRALA JE MOMKU 200 EVRA DOK GA JE ORALNO ZADOVOLJAVALA! Uhapšena srpska ZLOGLASNA prostitutka

Do sada su sankcionisane samo "prodavačice" ljubavi, pa je predloženo da se promeni član 16 u predlogu tog zakona.

Stefana Miladinović, poslanica SPS-a koja je zatražila da se prekršajno kazne i mušterije prostitutki objašnjava za "Alo" da je ideju pronašla u švedskim zakonima.

- Većina država EU polako pristupa nordijskom, odnosno švedskom modelu koji podrazumeva kažnjavanje korisnika usluga prostitucije. Ovaj model se pokazao kao najefikasniji za suzbijanje prostitucije , ali je doneo dosta dobre rezultate i u radu na suzbijanju trgovine ljudima. Predložila sam nešto što je kombinovani model tog švedskog modela i naše domaće prakse, zasad samo Hrvatska ima sličan metod koji kažnjava oba učesnika u prostituciji - kaže Stefana Miladinović i dodaje:

U Švedskoj je za nekoliko godina prostitucija smanjena za čak 70 odsto i time je zadat veliki udarac svim organizatorima seks-trafikinga. Kazna za onoga ko se odaje prostituciji, koristi usluge ili ustupa prostorije u te svrhe bila bi u iznosu od 50.000 do 150.000 dinara a, naravno, o tome će odlučivati sud.

Advokat Veljko Delibašić smatra da je besmisleno kažnjavati samo jednoč učesnika u prostituciji.

- Potrebno je kazniti oba učesnika u prostituciji. Dokle god bude korisnika, biće i pružaoca usluge. Napad i treba da bude usmeren na korisnike jer kada se oni suzbiju, suzbiće se i prostitucija. Sankcije prema korisnicima predstavljau realnu opasnost po njih, jer će biti u strahu da će njihove porodice saznati da oni uživaju te usluge. Kada jednom na adresu korisnika stigne poziv od sudije za prekršaje, velika je mogućnost da tim putem članovi porodice saznaju o njegovom učestvovanju u ovoj pojavi. To saznanje odvući će mnoge od prostitucije - kaže on.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale70

    21. januar 2016 | 13:54

    Cime se sve budale u ovoj zemlji bave...zasto ne primenite zakon o prostituciji iz Holandije,Nemacke,Francuske,Madjarske,to su zemlje koje su u EU.Ovde idioti smisljaju sta bi sve moglo da se naplati i da se dodatno oglobi i ovako opljackan narod...

  • Mrš bre!

    21. januar 2016 | 13:31

    Opet ''prevspitavate'' sirotinju! Kad će zakon o davaocu i primaocu mita? Kad će zakon o partijskim direktorima koji nameštaju tendere,uzimaju pare za zapošljavanje radnika i ono najgore kad dovedu firmu do propasti pa posle samo pređu u drugu a stotine radnika završe na ulici? Kad će zakon o lažnim i nabudženim obećanjima političara u predizbornoj kampanji? Važno je da kažnjavate prostitutke,pa one da mogu sigorno bi više volele da rade negde za platu,ali im tu mogućnost ova država ne pruža,da li onda treba ovu državu kazniti?

  • gradjanin

    21. januar 2016 | 21:36

    Ima li ova nazovi drzava, predlog nekog normalnog zakona, mozda rešenje kako da ljudi rade, zaradjuju, hrane svoje porodice...??!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA