KO JE UZEO MILIONE BAKE MARIJE (86)? Njen komšija je iznenada KUPIO KOLA I TRAKTOR I OBNOVIO KUĆU, tvrde meštani Valakonja!

- U poslednja dva meseca taj komšija je kompletno renovirao kuću, kupio je novi auto od 8.000 ili 10.000 evra, kupio je potpuno novi traktor koji sigurno vredi 20.000 ili 30.000 evra - tvrdi jedan od komšija bake koja je ostala bez nasledstva

  • 79

Umesto da bude milioner, baka Marija Zlatić (86) iz sela Valakonje kod Boljevca i dalje živi u bedi uprkos tome što je dobila nasledstvo od oko milion australijskih dolara (oko 600.000 evra) u kešu.

ŽIVELA JE OD 10.000 DINARA PENZIJE, A ONDA JE PREKO NOĆI POSTALA MILIONER! Srpkinja (86) nasledila 5 miliona dolara

Baka Mariji je ogromno nasledstvo ostavio muž koji je 2011. godine umro kao bogataš u Australiji. U prepisci sa službama daleke zemlje i proceduri preuzimanja nasledstva pomogla joj je izvesna komšinica Mara, pišu mediji. Sa Marijom je, prema nezvaničnim podacima, Ugovor o doživotnom izdržavanju sklopio jedan komšija (ime i prezime poznato redakciji Telegrafa), koji joj je navodno takođe pomogao oko preuzimanja nasledstva.

PARE SU PROKLETE, VEĆ SU IH UZELI DRUGI, MENI TREBA SAMO ZA HLEB I VODU! Ispovest bake (86) koja je nasledila MILIONE

Epilog svega je, nećete verovati, da baka Marija, milionerka, i to dolarska, i dalje živi u udžerici od penzije čija je visina oko 10.000 dinara, a zvanično se ne zna kod koga su završile njene pare od nasledstva, iako joj je muž posedovao i nekretnine u vrednosti između tri i pet miliona australijskih dolara.

Dobar deo novca od nekretnina navodno je završio u rukama poreskih službi Australije, zbog kamata koje su se nagomilale od 2011. godine, pišu mediji.

Komšije iz Valakonja uglavnom nisu spremne za razgovor na ovu temu, a odgovori se svode na to da su o milionima baka Marije "čitali iz novina".

- Ne znam ništa, čitala sam iz novina. Marija ne živi u samoj Valakonji već izvan nje, kuća joj je skroz daleko u šumi. Ja je ne viđam, znam da neko o njoj brine. Šta je bilo s tim nasledstvom, nemam pojma. Znam da ima žena koja je obilazi i još neki ljudi, to je sve što mogu da kažem - priča komšinica koja je želela da ostane anonimna.

Foto: Informer Foto: Informer

VLASI ČUVAJU IMANJE

Druga komšinica bila je nešto konkretnija:

- Jedna žena je obilazi, brine o njoj, donese joj i vodu i hranu. Verovatno je ona uzela nasledstvo pošto je ona rešavala sva pitanja tim povodom. Sigurno je imala ovlašćenje da uzme pare. Žao mi je samo što nije bar deo dala baka Mariji. Koliko znam, ima tu još nekih imanja iz Australije koja tek treba da se prodaju, pa će tu verovatno biti još para.

Dodatnu misterioznost celom slučaju daju "Vlasi koji čuvaju baka Marijinu kuću"!

- Njeno imanje sada čuvaju Vlasi koji teraju svakoga ko pokuša da joj se približi. Sve je tu čudno. Ne znam da li su oni umešani u nestanak para, ali sigurno je da žele da posle njene smrti zauzmu kuću i okućnicu jer je tu dobra zemlja za sađenje - priča još jedna komšinica.

Foto: Informer Foto: Informer

KOMŠIJA NEMA POSAO, A IZNENADA KUPIO NOV AUTO I TRAKTOR, RENOVIRAO KUĆU, TVRDE KOMŠIJE

Među stanovnicima Valakonja ima i onih koji tvrde da znaju šta je prava istina.

- Ne znam da li je taj komšija imao ugovor sa njom ili ne, ali jedna stvar je tačna. On nema posao. Žena mu takođe ne radi. Sin im ništa ne radi. U poslednja dva meseca je kompletno renovirao kuću, kupio je novi auto od 8.000 ili 10.000 evra, kupio je potpuno novi traktor koji sigurno vredi 20.000 ili 30.000 evra. I da ne živimo u Srbiji te stvari bi bile više nego očigledne. Žao mi je samo što bar toj starici nije obezbedio normalan dom, pa neka uzme sebi koliko hoće onda. Moje ime vam ne smem reći, ipak je to sada čovek koji ima mnogo novca pa valja biti oprezan - priča jedan od komšija.

Foto: Informer Foto: Informer

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Telegraf policija Boljevca još uvek ne istražuje ovaj slučaj. Iako postoje ozbiljne indicije da je baka Marija prevarena, policija na to može da reaguje tek kada dobije prijavu koju može podneti Centar za socijalni rad ili neko od komšija ko nema strah od potkazivanja.

Foto: Informer Foto: Informer

Šef Centra za socijalni rad u Boljevcu Milosav Jelić danas zbog obaveza nije bio u mogućnosti da priča za Telegraf, ali smo iz njegove kancelarije dobili uverenje da će sutra biti dostupan.

(V. Ž. / Foto: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA