Evo šta je rekao generalni direktor Telenora, Sigve Breke, o prvih deset godina rada u Srbiji!

Telenor je ušao na tržište Srbije 2006. godine, kada je postao prvi mobilni provajder na srpskom tržištu. Od tada, Telenor je bio najveći strani investitor u Srbiji sa 1,6 milijardi evra

  • 3

Sigve Breke generalni direktor Telenor grupe u Oslu izjavio je da je Telenor ponosan na svoje poslovanje u Srbiji i ohrabrio srpsku Vladu da nastavi sa reformama na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Devet godina Telenora u Srbiji! (FOTO)

- To je bilo uzbudljivo putovanje - rekao je on, osvrćući se na prvih deset godina provedenih u Srbiji.

Telenor je ušao na tržište Srbije 2006. godine, kada je postao prvi mobilni provajder na srpskom tržištu. Od tada, Telenor je važio za najvećeg stranog investitora u Srbiji sa 1,6 milijardi evra.

Govoreći na forumu u organizaciji Nordijske poslovne alijanse u Skupštini Srbije 21. januara, Brek je istakao da Telenor Srbija nije najveći među Telenorovim kompanijama u drugim zemljama, ali i da je doprinos Telenora Srbije veoma veliki.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kada je reč o inovacijama, on je naveo da je Telenor banka, koja je pokrenuta u Beogradu 2014. godine, prva potpuno onlajn banka u regionu. Tokom svojih prvih šest meseci rada, Telenor banka dostigla je broj od 50.000 tekućih računa u Srbiji i izgradila stabilnu osnovu za dalji razvoj u mobilnom bankarstvu.

On je naglasio potrebu za digitalizacijom i korišćenjem internet servisa. Vlada i parlament Srbije su na dobrom putu ka integraciji u EU i neophodnim regulatornim reformama - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bla

    23. januar 2016 | 13:46

    kako bre telekom probade da mi je znati..... :)

  • Velislav

    22. januar 2016 | 22:46

    Rečit čovek.

  • Nisam JA

    25. januar 2016 | 10:56

    Jaka kompanija, lepo placeni radnici! Ali i oni znaju u kakvim uslovima rade zaposleni kodd njihovih partnera... Sto nas narod kaze " ko krao, ko vrecu drzao " :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA